Lahjat, jotka kasvavat: Diwali-rahaston lahjoitusopas

diwali 2023 mutual fund gift guide

Intian juhlien aikana lahjan antamisen käsite on juurtunut syvälle perinteisiin ja sillä on merkittävä rooli ihmissuhteiden vahvistamisessa ja erityisten tilaisuuksien juhlimisessa. Nyt kun Diwali on ovella, saatat harkita lahjan ostamista, joka tuo hymyn rakkaittesi kasvoille. Miksei kuitenkaan lahjaksi jotain, joka on pitkäikäinen ja auttaa tekemään tulevaisuudestaan ​​taloudellisesti vahvan?

Sijoitusrahaston lahjoittaminen on asia, joka saa rakkaasi arvostamaan sitä pitkän ajan. Se on todennäköisesti elämää muuttava kokemus vastaanottajille ja voi auttaa heitä saavuttamaan taloudelliset tavoitteensa tulevaisuudessa. Tutustutaan nyt joihinkin vaiheisiin, joita noudattamalla voit lahjoittaa sijoitusrahastoja läheisillesi.

Tämä Diwali, sen sijaan, että antaisit käteistä läheisillesi, voit sijoittaa rahat heidän nimiinsä sijoitusrahastoihin. Voit käynnistää prosessin kahdella tavalla: joko kiinteämääräisen systemaattisen siirtosuunnitelman (STP) tai systemaattisen investointisuunnitelman (SIP) avulla. Nykyään on olemassa useita houkuttelevia osakerahastoja, jotka voivat tuottaa tuottoisaa tuottoa tulevaisuudessa, mikä tekee niistä lahjan, joka kasvaa ajan myötä. On aina pidettävä yhteyttä välittäjään saadakseen taloudellisia neuvoja tämäntyyppisistä sijoituksista.

Intian Securities Exchange Boardin (SEBI) äskettäin julkaisemassa kiertokirjeessä todettiin, että sijoituksia voi nyt tehdä alaikäisen vanhemman tai laillisen huoltajan yhteiseltä tililtä sekä alaikäisen pankkitililtä. Näin voit lahjoittaa sijoitusrahastoja lapsillesi ja lastenlapsillesi. On kuitenkin myös ymmärrettävä, että alaikäisen nimissä olevilla sijoituksilla ei ole yhteisomistajia, ja heti kun henkilö täyttää 18 vuotta, hän on sijoitusrahastojen ainoa omistaja.

Sijoittaminen rahastojärjestelmiin, joissa on kuukausikoron maksumahdollisuus, on yksi tapa antaa vanhemmillesi lahja sijoitusrahastoja tänä juhlakautena. Pääsijoittajana voit myös hyötyä veroetuista SWP-järjestelmien (systematic return plan) kautta rupiakustannusten keskiarvon laskemisen lisäksi. Lisäksi se tarjoaa vanhemmillesi tietyn summan tukeakseen heitä heidän tulevissa tarpeissaan.

Tässä prosessissa on joitain edellytyksiä ja dokumentaatiovaatimuksia, jotka on lueteltu alla.

Jos olet jo sijoittanut sijoitusrahastoihin, voit siirtää ne tililtä toiselle. National Securities Depository Limitedin (NSDL) mukaan demat-tilin haltija voi siirtää sijoitusrahasto-osuuksia tililtä toiselle, lukuun ottamatta lukitusjakson alla olevia MF:itä. Siksi ensisijainen vaatimus sijoitusrahaston siirtämiselle toiselle on, että sekä osallistujilla eli lahjan antajalla että vastaanottajalla tulee olla demat-tili.

Nyt asiakirjoja varten on oltava lahjakirja, joka on lahjanantajan ja vastaanottajan välinen. Siinä on oltava tiedot MF:stä, määrästä, osallistujien tiedot, allekirjoitus ja toteutuspäivä. Asiakirja on edelleen tehtävä leimapaperille, joka on luovuttajan allekirjoittama, vähintään kahden todistajan todistama ja rekisteröitävä. Tämän menettelyn lisäksi jotkut talletusyhteisön osallistujat (DP) sallivat online-lahjavaihtoehtoja MF:n lahjoittamiseen kaupankäyntiportaalin kautta. Se on kätevämpi prosessi, koska se poistaa kaiken paperityön ja vaivan. Lisäksi siirron tilaa voidaan myös seurata portaalin kautta.

Voit kirjautua DP-tilillesi ja lisätä vastaanottajan omistajan tunnuksen (BO) siirtääksesi rahasto-osuuksia saman DP:n sisällä. Sijoitusrahasto-osuuksien siirto voidaan aloittaa, kun vastaanottaja on saanut DP:n hyväksynnän. Myös talletusten väliset siirrot ovat sallittuja joulukuusta 2022 alkaen. Näin CDSL-edunsaajatunnus voidaan nyt siirtää NSDL-tilin haltijalle ja päinvastoin.

Intian hallituksen myöntämä, voit myös antaa lahjaksi SGB (Sovereign Gold Bond) läheisille ystävillesi, perheellesi tai sukulaisillesi. Koska intialaiset sijoittajat ovat ihastuneet kultaan, monet vanhemmat antaisivat lapsilleen mieluummin valtion kultalainoja kuin varsinaista kultaa, jota on vaikeampi käsitellä. Ilman todellisen kullan hallussapidosta ja varastoinnista aiheutuvia haittoja, se tarjoaa kultasijoittamisen edut ilman vakuutuksista, varastoinnista tai turvallisuudesta aiheutuvaa päänsärkyä. Lisäetu sijoittajalle on 2,5 %:n korko, joka maksetaan kuuden kuukauden välein. Siksi SGB-optiot antavat sijoittajille paljon enemmän arvoa lomakaudella, jolloin intialaiset yleensä käyttävät paljon rahaa fyysiseen kultaan.

Vaikka kalliit lahjat voivat houkutella rakkaitasi, heidän taloudellisen tulevaisuutensa turvaaminen on paras tapa osoittaa välittämistäsi, hyvää tahtoa ja kiitollisuuttasi. Sijoitusrahastot voivat tässä suhteessa olla varteenotettava lahjavaihtoehto. Nykyään rahasto-osuuksia voi siirtää toiselle, kun molemmilla on demat-tili välittäjällä. Lisäksi SEBI-säännösten muutosten myötä vanhemmat voivat nyt sijoittaa rahastoihin lastensa nimissä. Lisäksi voit myös aloittaa SWP:n vanhemmillesi taloudellisen turvan takaamiseksi. Kun vaihdat Diwalin hehkua, harkitse taloudellisten sijoitusten, kuten sijoitusrahastojen, valtion kultalainojen ja muiden kestävyyden lahjoittamista, jotka eivät vain valaise festivaalia, vaan myös tasoittavat tietä rakkaittesi valoisalle taloudelliselle tulevaisuudelle.

Tämän artikkelin on kirjoittanut Findocin pääjohtaja Nitin Shahi. Esitetyt näkemykset ovat henkilökohtaisia.

Samankaltaiset artikkelit