Miksi on tärkeää kouluttaa lapsesi raha-asioihin?

Why is it important to educate your children about money?

Talouslukutaito on erittäin tärkeä kaikille, ja lapsesi sijoittamisen aloittaminen voi olla arvokas askel taloudellisen vastuun opettamisessa ja vaurauden kasvattamisessa ajan mittaan. Aika on avainasemassa hyvien taloudellisten liikkeiden tekemisessä ja varallisuuden kasvattamisessa. Jos valmistelet lapsesi varhaisessa iässä keskeisiin talousoppitunteihin, he osaavat käyttää rahansa hyvin ja välttää suuria taloudellisia virheitä.

Sen sijaan, että antaisit lapsesi käyttää rahojaan asioihin, joita he eivät ehkä pidä hyödyllisinä jonkin ajan kuluttua, sinun on kerrottava heille säästämisen ja sijoittamisen tärkeydestä. Tämä synnyttää tunteen käsitellä rahaa vastuullisesti.

Tässä on joitain vaiheita, joita voit noudattaa saadaksesi lapsesi aloittamaan sijoittamisen:

Varmista, että lapsesi ymmärtää rahan, säästämisen ja sijoittamisen perusteet. Selitä käsitteet, kuten korkokorko, riski ja pitkän aikavälin taloudellisten tavoitteiden merkitys. Pienilläkin säästöillä lapsuuden päivistä voi olla suuri merkitys.

Adhil Shetty, Bankbazaar.comin toimitusjohtaja, sanoo: ”Lapsille säästämisestä ja sijoittamisesta kertominen on ratkaisevan tärkeää, koska se antaa heille elinikäisiä taloudellisia taitoja ja auttaa heitä tekemään viisaita päätöksiä rahoistaan. Se lisää myös vastuuntuntoa ja kurinalaisuutta. Tämä antaa heille mahdollisuuden säästää tulevia tavoitteita, kuten koulutusta, asunnonomistusta tai eläkkeelle jäämistä varten.”

Aloita avaamalla säästöpankkitili lapsellesi. Monet pankit tarjoavat erikoissäästötilejä alaikäisille. Tämä on hyvä paikka aloittaa rahan kerääminen ennen kuin siirryt kehittyneempiin sijoituksiin.

Shetty selittää: ”Säästötili tarjoaa turvallisen paikan kerätä rahaa ja varmistaa, etteivät lapsesi kuluta impulsiivisesti. Lisäksi säästötili tarjoaa myös vaatimattoman koron, mikä auttaa rahaa kasvamaan asteittain. Se helpottaa myös pankki- ja henkilökohtaisen talouden oppimista.”

Auta lastasi asettamaan selkeät taloudelliset tavoitteet. Nämä tavoitteet voivat olla lyhytaikaisia ​​(uuden gadgetin ostaminen) tai pitkäaikaisia ​​(säästöt korkeakoulua tai eläkkeelle jäämistä varten). Tarkat tavoitteet tekevät sijoittamisesta heille mielekkäämpää.

Sinun on rohkaistava lapsiasi säästämään osa päivärahastaan ​​tai lahjaksi saamistaan ​​rahoista. Opeta heitä luomaan budjetti ja kohdistamaan osa säästöistään sijoittamiseen.

Kiinteät talletukset tarjoavat konservatiivisemman tavan sijoittaa. Ne tarjoavat kiinteän koron ja ovat vähemmän riskialttiita osakkeisiin verrattuna. Tämä voi antaa jonkinlaisen käsityksen investoinneista ja tuotoista lapsillesi. Jos mahdollista, anna heidän hoitaa sijoituksensa itsenäisesti samalla kun jatkat heidän ohjaamista.

Anna lasten ymmärtää riskin käsite ja hajauttamisen merkitys. Selitä, että ei ole viisasta laittaa kaikkia rahojaan yhteen sijoituskoriin. Tarkista säännöllisesti lapsesi sijoitukset yhdessä. Keskustele suorituskyvystä ja mahdollisista tarvittavista säädöistä.

Sijoittaminen on pitkän aikavälin peli, ja teidän lasten on otettava tämä läksy. Markkinoiden heilahtelut ovat normaaleja, ja on tärkeää pysyä kärsivällisenä eikä tehdä impulsiivisia päätöksiä.

Sinun tulee kouluttaa lastasi verosuunnittelusta ja siitä, miten tietyt sijoitukset voivat auttaa verosäästöissä. Selitä esimerkiksi veroa säästävään kiinteään talletukseen tai osakesidonnaiseen säästöjärjestelmään (ELSS) sijoittamisen edut.

Saatavilla on useita koulutusresursseja, jotka auttavat lapsiasi hankkimaan tietoa. Sinun on muistettava, että sijoittamiseen liittyy aina jonkinasteinen riski, joten on tärkeää aloittaa pienestä ja lisätä sijoitusten monimutkaisuutta asteittain sitä mukaa, kun lapsesi ymmärtää.

Samankaltaiset artikkelit