Toivottavasti käänteinen sulautuminen saatetaan päätökseen Q3FY24 mennessä, sanoo Ujjivan SFB MD Ittira Davis

ujjivan sfb, ujjivan sfb news, ujjivan sfb revenue, ujjivan sfb merger,

Bengalurussa pääkonttoriaan pitävä Ujjivan Small Finance Bank (SFB) toivoo saavansa päätökseen käänteisen sulautumisen holdingyhtiönsä Ujjivan Financial Servicesin kanssa vuoden 2024 kolmannen vuosineljänneksen tai nykyisen verotuksen loppuun mennessä, pankin toimitusjohtaja Ittira Davis kertoi FE:lle.

”Käänteisen sulautumisen osalta tilanne on, että se koskee NCLT:tä (National Company Law Tribunal), ja odotamme kuulevamme NCLT:tä milloin tahansa nyt. Toivomme, että se varmasti sulkeutuu tällä tilikaudella, toivottavasti kolmannella neljänneksellä…”, MD sanoi.

SFB:n hallitus oli 14. lokakuuta hyväksynyt SFB:n holdingyhtiön käänteisen sulautumisen itsensä kanssa. Ehdotus on tähän mennessä saanut hyväksynnän Intian keskuspankilta (RBI) ja pörssiltä.

Yhdistettyään promoottoriyrityksen itsensä kanssa SFB kääntyy RBI:n puoleen saadakseen yleispankin toimiluvan saadakseen laajemman mittakaavan, MD sanoi. ”Olen tyytyväinen SFB:itä koskeviin ehtoihin, pääsimme siihen silmät auki, mutta siirtymävaiheessa tehdä jotain seuraavassa vaiheessa, yleispankkilisenssi on erittäin hyvä”, hän lisäsi.

Kun kysyttiin, ovatko SFB:t RBI:n kokeiluina onnistuneet, Davis sanoi, että SFB:t ovat mahdollistaneet taloudellisen osallisuuden suuressa mittakaavassa ja ovat pysyneet toiminnassa Covid-19:stä ja siihen liittyvistä haasteista huolimatta.

”Olemme saavuttaneet sen, mitä olimme suunnitelleetkin. Yksi erittäin tärkeä asia on nähdä, että ne 10 entiteettiä, joille lisenssit on myönnetty, ovat edelleen lähellä Covid-19:n jälkeistä aikaa… ja me kaikki 10 voimme nyt hyvin. Jos palataan vuoteen 1995, jolloin RBI myönsi joitain toimilupia, puolet pankeista on kadonnut”, hän sanoi.

Ujjivan SFB ilmoitti torstaina Q1FY24:n nettovoitoksi 324 miljardia, mikä on 60 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

SFB:n kokonaislainat kasvoivat 30 prosenttia vuotta aiemmasta 25 326 miljoonaan rupiaan kesäkuun 30. päivänä ja kasvavat edelleen yli 25 prosentin vauhtia verotuksen ajan, MD sanoi. Hän lisäsi, että yksityishenkilöille ja ryhmille myönnetyt mikrorahoituslainat, jotka muodostavat tällä hetkellä 73 prosenttia kokonaisennakoista, laskevat 68 prosentin tasolle nykyisen verotuksen loppuun mennessä.

”Tällä hetkellä odotan, että prosenttiosuus (mikrolainat kokonaisennakkoina) putoaa 72 prosentista 68 prosentin tasolle vuoden loppuun mennessä. Asuntolainat nousevat 14 prosentista 17 prosenttiin, hän sanoi. Asuntolainojen osuus kokonaisennakoista oli kesäkuun lopussa 14 %. Lisäksi pankki laajentaa kaksipyöräisten lainojen liiketoimintaansa ja käynnistää kultalainatuotteen nykyisen verotuksen toisella puoliskolla, MD sanoi.

Velkapuolella lainanantaja kasvattaa talletuksiaan omaisuuskannan vaatimusten mukaisesti, mutta pyrkii kasvattamaan halpalentotilin ja säästötilin (CASA) osuuden kokonaistalletuksista 30 prosenttiin maaliskuuhun 2024 mennessä 25:stä. % 30. kesäkuuta. Kesäkuun 30. päivänä SFB:n kokonaistalletukset olivat `26 660 crorea, mikä on 45 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

SFB pyrkii myös alentamaan järjestämättömien bruttovarojen suhdetta (GNPA) kesäkuun lopun 2,4 prosentista 1,6-1,8 prosenttiin 24 vuoden loppuun mennessä, kun taas netto-NPA pysyy nykyisellä 0,06 prosentilla, Davis sanoi. .

Samankaltaiset artikkelit