RBI:n 90-vuotisjuhlatilaisuus: Pääministeri Modi kehuu RBI:tä, sanoo Intian pankkisektorin muutoksen maailmanlaajuiseksi tapaustutkimukseksi – Banking & Finance News

Narendra Modi, prime minister, PM Modi, RBI, RBI 90th anniversary, Indian banking sector, monetary tightening, fiscal policies, G-sec yields, Viksit Bharat, PSU banks, credit growth, profitable

Pääministeri Narendra Modi puhui maanantaina Intian keskuspankin 90-vuotispäivän muistotilaisuudessa puhuessaan keskuspankille tavoitteidensa saavuttamisesta. Hän totesi, että RBI tunnetaan kaikkialla maailmassa ammattitaitostaan ​​ja sitoutumisestaan, ja hän sanoi, että maan BKT on riippuvainen raha- ja finanssipolitiikan koordinoinnista. Pääministeri sanoi, että keskuspankki on pystynyt vakauttamaan G-sec-tuottoja rahapolitiikan kiristämisestä huolimatta ja onnistunut myös ankkuroimaan inflaatio-odotuksia. Pääministeri totesi, että tämä vuosikymmen on avain Viksit Bharatin saavuttamiselle.

Lisäksi pääministeri Modi sanoi, että Intian pankkisektori tunnetaan RBI:n ponnisteluilla maailmanlaajuisesti vahvasta ja kestävästä kasvustaan ​​ja sen muutos on tapaustutkimus. ”Pankkisektorin muutos saattoi olla mahdollista vain, koska hallitus oli selkeästi linjannut, aikomus ja tekemät päätökset”, hän sanoi ja totesi, että hallitus sijoitti PSU-pankeihin 3,5 000 000 biljoonan pääomaa niiden elvyttämiseksi.

Hän sanoi, että intialaiset pankit ovat nyt kannattavia ja luotonannon kasvu koskettaa ennätystasoa. Pankkien brutto-NPA laski vuoden 2018 11,25 prosentista alle 3 prosenttiin syyskuussa 2023. Pääministeri julisti ”kaksotaseen”-ongelman ratkeavan ja luotonannon kasvun huomattavan lisääntyneen, hyvittäen RBI:n merkittävä rooli näissä saavutuksissa.

Hän totesi lisäksi, että pankkisektorin muutosta viimeisen 10 vuoden aikana korostaa myös se tosiasia, että nykyään UPI:stä on tullut maailmanlaajuisesti tunnustettu alusta, jolla on yli 1 200 miljoonan kuukausittainen transaktio. Tulevan kymmenen vuoden aikana keskuspankin on asetettava etusijalle digitaalisen kaupankäynnin ja taloudellisen osallisuuden edistäminen, hän sanoi. Hän jatkoi sanomalla, että kehittyvän talouden on tasapainotettava kasvua ja inflaation hallintaa. ”Mitä tahansa kehitystä on tapahtunut viimeisen 10 vuoden aikana, on vain perävaunu, paljon on tehtävää, ja meidän on yhdessä vietävä maa eteenpäin”, hän sanoi, mutta totesi, että Intialle on ratkaisevan tärkeää saada selkeä kasvustrategia seuraavan 10 vuoden aikana.

Intian keskuspankki täyttää tänä vuonna 90 vuotta. RBI perustettiin vuonna 1935, ja sitä säätelee Reserve Bank of India Act, 1934 sekä Hilton Young Commissionin suositukset.

Samankaltaiset artikkelit