Intian olympialaisten sponsorointi kasvoi 2000 % vuosikymmenessä

Paris Olympics

Intian joukkue Pariisin olympialaisiin on lähtenyt vauhdilla käyntiin – ainakin sponsorointirintamalla. Intian olympialiitto (IOA) on onnistunut saamaan noin 50 miljoonan rupiaa sponsorointituloja maineikkailta tuotemerkeiltä ja laitoksilta. Tämä on noin kaksinkertainen verrattuna vuoden 2020 Tokion kisoihin (24 miljoonaa rupiaa 28 miljoonaa rupiaa) ja huikeat 2 000 % ennen Rioa 2016.

Sponsoroinnin ja brändisopimusten kasvu lahjakkuuksien puolella on ollut merkittävää erityisesti olympiamitalisteille Saikhom Mirabai Chanulle (painonnosto), Lovlina Borgohainille (nyrkkeily), Manpreet Singhille (jääkiekko), Harmanpreet Singhille (jääkiekko) sekä poikkeuksellisille esiintyjille, kuten Manika Batra ( pöytätennis) ja Manu Bhaker (ammunta). Jotkut IOA:n tärkeimmistä sponsoreista ja brändeistä ovat Reliance Foundation, JSW, Yes Bank, Ebco, Puma, Adani Sportsline ja Aditya Birla Capital. ”Osaaksemme lahjakkuuksia olemme tehneet yhteistyötä sellaisten tuotemerkkien kanssa kuten Domino's, Adidas Global, Nike, Asics, RBL Bank, Amrutanjan, OnePlus, Red Bull, Bisleri, Britannia, Royal Enfield, Nothing Tech, Herbalife, Puma ja Evocus. muutama”, sanoi Neerav Tomar, IOS Sports & Entertainmentin, IOA:n virallisen markkinointitoimiston, toimitusjohtaja.

”Kun liitimme kädet IOA:n kanssa (vastaa urheilijoiden valinnasta maata olympialaisiin, muiden maailmanlaajuisten urheilutapahtumien ohella) vuonna 2016, havaitsimme, että kunnollinen mekanismi sponsorien hankkimiseksi ja toimituksen varmistamiseksi puuttui”, sanoi Tomar. .

”Tuohon aikaan liitto onnistui yleensä saamaan vain yhden tai kaksi sponsoria, kuten Samsung, joka oli maailmanlaajuinen tuotemerkki, tai paikalliset sponsorit, kuten ONGC ja Amul, lahjoittaen pieniä summia, jotka olivat yhteensä noin 2–2,5 miljardia rupiaa. ” sanoi Tomar. ”Kuitenkin Rion olympialaisiin (2016) mennessä, kun teimme yhteistyötä IOA:n kanssa, sponsorointitulot olivat noin 12 miljoonaa rupiaa, mikä on 500-600 prosentin kasvu. Tämä merkitsi positiivisen kehityksen alkua, hän lisäsi.

Tämä nousukaari jatkui Tokion olympialaisissa, joissa tulot lähes kaksinkertaistuivat Rioon verrattuna ja nousivat noin 24–28 miljoonaan rupiaan. ”Pariisin olympialaisia ​​ajatellen sponsorointitulot ovat jälleen noin kaksinkertaiset, noin 50 miljoonaa rupiaa. Tämä merkitsee huomattavaa, noin 2 000 prosentin kasvua vuotta 2016 edeltävään vuoteen verrattuna”, Tomar sanoi.
Rahul Trehan, IOS Sports & Entertainmentin operatiivinen johtaja, lisäsi, että nämä tarjoukset vaihtelevat lyhyen postin tai kelan kuusinumeroisesta hinnasta mainoksen seitsennumeroiseen hintaan ja joskus enemmänkin.

Nämä sopimukset sisältävät taloudellisten sitoumusten lisäksi erilaisia ​​osallistumis- ja aktivointimuotoja. ”Esimerkiksi jos otamme 50 miljoonan rupiaa lisensoinnista ja pelaajien pääsystä kuvauksiin, kuviin ja tiettyihin tapahtumiin, näiden tuotemerkkien aktivoinnit ovat tyypillisesti kolminkertaisia”, Tomar selitti.

”Siksi voit odottaa näiltä merkeiltä vähintään 150 – 200 miljoonan Rs:n aktivointiarvon. He hyödyntävät yhdistyksensä edistämiseen tv-, digi-, printti-, ulkoilutauluja ja tapahtumia. Tämä tarkoittaa, että Pariisin assosiaatioiden kokonaisarvo on noin 200–250 miljoonaa rupiaa, kun otetaan huomioon kaikki nämä tekijät, hän lisäsi.

Digitaalisella rintamalla useat brändit osallistuvat erilaisiin pienimuotoisiin kampanjoihin. Nämä sopimukset vaihtelevat laattayhtiöistä hunajabrändeihin, ja tulevien olympialaisten aikana ja niiden ympärillä nähdään lukuisia kampanjoita, jotka pidetään 26. heinäkuuta – 11. elokuuta. Tarkkaa lukua markkinointikuluista paljastamatta, Tomar sanoi. ainakin 40–50 brändiä toteuttaa kampanjoita urheilijoiden ja digitaalisten alustojen kanssa lähipäivinä.

”Vaikuttajamarkkinointi on erityisen suosittua olympialaisissa, sillä brändit tekevät yhteistyötä kahdesta kuuteen urheilijaa per kampanja. Näiden kampanjoiden arvo vaihtelee niiden budjetin ja kulutusstrategioiden mukaan”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit