Pääministeri Modi, Shah ”suoraan mukana” suurimmassa osakemarkkinoiden ”huijauksessa”: Rahul Gandhi

PM Modi, Shah 'directly involved' in biggest stock market 'scam': Rahul Gandhi

Kongressin johtaja Rahul Gandhi väitti torstaina, että pääministeri Narendra Modi ja sisäministeri Amit Shah olivat ”suoraan osallisena” hänen mukaansa ”suurimpana pörssihuijauksena”, jossa yksityissijoittajat menettivät 30 lakh crorea, ja vaati parlamentaarista sekakomiteaa. tutkia sitä.

Täällä pitämässään lehdistötilaisuudessa hän väitti, että Modin ja Shahin lisäksi myös valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman oli kommentoinut osakemarkkinoita ennen vaaleja, mitä ei ole koskaan aiemmin tapahtunut.

Hän sanoi, että osakemarkkinat nousivat ”väärellisten” irtautumiskyselyjen jälkeen ja romahtivat sitten päivänä, jolloin Lok Sabha -äänestysten äänet laskettiin 4. kesäkuuta, kun yksityissijoittajat menettivät sijoituksensa.

”Intian tavallinen kansa menetti osakemarkkinoilla 30 lakh crorea kesäkuun 4. päivänä… Vaadimme JPC:n tutkintaa tästä kaikkien aikojen suurimmasta osakemarkkinahuijauksesta”, Gandhi sanoi.

Hän väitti, että BJP:n ylempänä olevat ihmiset tekivät tämän pörssihuijauksen ja ”pääministeri Modi ja sisäministeri Shah olivat ”suoraan mukana”. ”Haluamme tutkimuksen pääministeri Modia, sisäministeri Shahia ja niitä, jotka suorittivat poistumiskyselyt”, hän sanoi.

Kongressin entinen päällikkö esitti myös kolmen kysymyksen joukon kysyen: ”Miksi PM ja HM antoivat erityisiä sijoitusneuvoja viidelle miljoonalle perheelle, jotka sijoittavat osakemarkkinoille? Onko heidän tehtävänsä antaa ihmisille sijoitusneuvoja?”

”Miksi molemmat haastattelut annettiin samalle mediatalolle, jonka omistaa sama yritysryhmä, joka on myös SEBI:n tutkinnassa osakemarkkinoiden manipuloinnista”, hän kysyi myös väittäen, että pääministerin ja sisäministerin antamat haastattelut olivat samat. suuren liiketalon omistama kanava.

”Mikä on yhteys BJP:n, väärennettyjen irtautumiskyselyiden ja arveluttavien ulkomaisten sijoittajien välillä, jotka sijoittivat päivää ennen poistumiskyselyiden julkistamista ja tekivät valtavia voittoja viiden miljoonan perheen kustannuksella?” Gandhi kysyi.

Hän väitti, että huomasimme ensimmäistä kertaa, että pääministeri Modi, sisäministeri Shah ja valtiovarainministeri Sitharaman kommentoivat osakemarkkinoita kyselyissä.

”Miksi pääministeri ja sisäministeri antoivat sijoitusneuvoja ihmisille”, Gandhi kysyi ja väitti, että ”BJP:n johtajilla oli tietoa siitä, että poistumiskyselyt olivat vääriä.” Kun Gandhilta kysyttiin, yhdistääkö hän Adani-ryhmän, hän sanoi, että tämä on laajempi asia kuin Adanin kysymys.

”Se liittyy Adani-kysymykseen, mutta on paljon laajempi. Nämä ovat suoraan Intian pääministeri ja sisäministeri, joilla on tiedot todellisista vaalituloksista, joilla on IB-raportit, joilla on omat tiedot ja jotka neuvovat yksityissijoittajia ostamaan osakkeita.

– Mielenkiintoista kyllä, tällaista ei ole koskaan ennen tapahtunut, että pääministeri olisi kommentoinut osakemarkkinoita. Tämä tapahtuu ensimmäistä kertaa ja useita kertoja, kun hän sanoo, että osakemarkkinat ovat nousussa”, hän väitti.

Hän lainasi myös tapahtumien kronologiaa, jossa Amit Shah sanoi 13. toukokuuta ”Osta osakkeita ennen kesäkuun 4. päivää” ja 19. toukokuuta Modi oli sanonut: ”Pörssit rikkovat ennätykset 4. kesäkuuta”.

Mutta 1. kesäkuuta 2024, viimeisen äänestysvaiheen jälkeen, tiedotusvälineet julkaisivat exit polls ja 3. kesäkuuta osakemarkkinat rikkoivat ennätykset ja saavuttivat kaikkien aikojen ennätyksen.

4. kesäkuuta osakemarkkinat romahtivat ja sijoittajat menettivät 30 000 000 rupiaa.

Samankaltaiset artikkelit