Intiaan keskittyvä salkku ylittää vertailuindeksit: AHNEUS ja pelko

stock markets

Jefferiesin Christopher Woodin pitkäkestoisten salkkujen neljännesvuosittaisen katsauksen mukaan GREED & fearin Intian osakesalkku on tuottanut vertailuindeksiä paremmin Nifty50:n ja MSCI Indian.

Raportin mukaan yksikään salkuista ei ole saanut omistaa käteistä sen perustamisen jälkeen.

Greed & fearin pitkä-only-portfolio lanseerattiin 1.7.2021. Se nousi dollareissa mitattuna 13,3 % viimeisellä vuosineljänneksellä (heinäkuu-syyskuu) kokonaistuottoperusteisesti verrattuna MSCI India -vertailuindeksin 2,9 prosentin nousuun. Kokonaistuotto tarkoittaa sijoituksen/sijoituspoolin todellista tuottoprosenttia tietyn arviointijakson aikana.

Lisäksi Intian salkku on noussut 26,5 % vertailuindeksin 8,3 % nousuun verrattuna. Se on noussut 32,1 % alusta lähtien, ja se on ylittänyt sekä MSCI India -indeksin että Nifty50:n, jotka ovat nousseet 13,3 % ja 15,5 % samana ajanjaksona.

Jefferies sanoo, että sen Aasian (entinen Japani) teemasalkkunsa pitkän aikavälin suorituskyky on ollut ”tyydyttävä”. Sen perustamisesta vuoden 2002 kolmannen neljänneksen lopussa se oli noussut dollareina laskettuna 2 804 % kokonaistuottoperusteisesti syyskuun neljännekseen verrattuna, kun MSCI AC Asia (ex-Japan) -indeksi nousi 511 %. S&P500 nousi 695 prosenttia.

Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa, että salkku on noussut vuositasolla 17,4 % alusta lähtien, kun taas MSCI AC Asia (ex-Japan) -indeksin ja S&P500:n sama vuositasolla on ollut 9 % ja 10,4 %.

Salkku kuitenkin jumiutui viimeisellä vuosineljänneksellä, ja kokonaistuotto laski 2,3 % verrattuna MSCI AC Asia (ex-Japan) -indeksin 3,2 prosentin laskuun. Vuoden alusta se on noussut 4,4 % verrattuna vertailuindeksin 0,1 prosentin laskuun.

Salkku ”säteilee ensisijaisesti Intian pitkän aikavälin kotimaisen kysynnän tarinaa”, koska siitä 49 % on sijoitettu Intiaan. Lisäksi sillä on 18 prosenttia Kiinassa ja vielä 10 prosenttia Taiwanissa
ja korealainen teknologia sekä 10 prosentin osuus energiasta, luonnonvaroista ja kullasta.

Maailmanlaajuisella tasolla vain pitkäkestoinen portfolio esiteltiin tänä vuonna 19. tammikuuta. Tämä oli neljä päivää ennen kuin Microsoftin ilmoitus OpenAI-sijoituksesta (ChatGPT:n valmistaja) osoittautui katalysaattoriksi tekoälyn kertomiselle, joka korreloi Wall Streetin kanssa. globaaleilla markkinoilla tulevina kuukausina.

Ajoitus oli negatiivinen, sillä salkun paino Aasian ja Tyynenmeren alueella oli 66 %, josta 23 % Intiassa. Salkku on noussut 0,4 % alusta lähtien dollareissa laskettuna kokonaistuottoperusteisesti, kun taas MSCI AC World on noussut 6,5 %.

Siitä huolimatta se menestyi suhteellisesti paremmin viimeisellä vuosineljänneksellä, koska se laski vain 2,3 % dollareissa verrattuna MSCI AC Worldin 3,3 prosentin laskuun.

Toisella neljänneksellä se oli noussut 6,9 % verrattuna 6,3 %:n nousuun MSCI AC Worldissä.

Näin ollen salkku on kehittynyt hieman paremmin kahden viime vuosineljänneksen aikana. Tällä hetkellä se sijoittaa 68 prosenttia Aasian ja Tyynenmeren alueelle ja 26 prosenttia Intiaan.

Samankaltaiset artikkelit