Öljy nousee, kun Yhdysvaltain pakotteet, varastoennusteet herättävät huolenaiheita tarjonnasta – Market News

oil price, crude oil price, oil prices news,

Öljyn hinta nousi perjantaina sen jälkeen, kun Yhdysvallat tiukensi Venäjän raakaöljyn viennin vastaisia ​​pakoteohjelmiaan, mikä nosti tarjontaa jo ennestään kireillä markkinoilla, ja maailmanlaajuisten varastojen ennustetaan laskevan viimeisellä neljänneksellä. Brent-futuurit nousivat 36 senttiä eli 0,4 % 86,36 dollariin tynnyriltä ja US West Texas Intermediate (WTI) -raakaöljy nousi 53 senttiä eli 0,6 % 83,44 dollariin tynnyriltä klo 0052 GMT. Brentin odotetaan nousevan viikoittain 2,1 %, kun taas WTI:n odotetaan nousevan 0,8 % viikon aikana, kun molemmat sopimukset nousivat maanantaina Lähi-idän viennin mahdollisista häiriöistä sen jälkeen, kun Hamasin hyökkäys Israeliin viikonloppuna uhkasi mahdollisella laajempaa konfliktia.

Hinnat palauttivat osan näistä voitoista viikon aikana. Mutta torstaina Yhdysvallat asetti ensimmäiset sanktiot sellaisten tankkerien omistajille, jotka kuljettavat venäläistä öljyä, jonka hinta ylittää G7-maiden 60 dollarin barrelin hintakaton, sulkeakseen porsaanreiät mekanismissa, joka on suunniteltu rankaisemaan Moskovaa sen hyökkäyksestä Ukrainaan. Venäjä on maailman toiseksi suurin öljyntuottaja ja merkittävä viejä, koska Yhdysvaltojen tiukempi valvonta sen toimituksiin voi rajoittaa tarjontaa.

Myös öljynviejämaiden järjestö (OPEC) piti torstaina ennusteensa maailmanlaajuisen öljyn kysynnän kasvusta vedoten merkkejä joustavasta maailmantaloudesta tänä vuonna ja odotettuaan kysynnän lisääntyvän Kiinan, maailman suurimman öljyn tuojan, osalta. ”Tarjonnan puoleen liittyvät kysymykset pysyivät painopisteenä raakaöljymarkkinoilla”, Daniel Hynes, ANZ:n johtava hyödykestrategi, sanoi perjantaina antamassaan muistiossa ja lisäsi, että hinnat nousivat perjantain varhaisessa kaupankäynnissä Yhdysvaltojen tiukempien pakotteiden täytäntöönpanon seurauksena.

”Mieliala vahvistui myös sen jälkeen, kun OPEC sanoi, että se odottaa raakaöljyvarastojen laskevan kolmella (miljoonaa tynnyriä päivässä) tällä vuosineljänneksellä. Tämä olettaa, että Israelin ja Hamasin välisestä sodasta ei aiheudu uusia toimitushäiriöitä”, Hynes sanoi. Markkinat odottavat syyskuun tietoja Kiinan tuottajahintaindeksistä, kuluttajahintaindeksistä ja kaupan aktiviteetista, jotka on määrä saada myöhemmin perjantaina uusien merkkien suhteen, mihin maailman toiseksi suurin talous on menossa.

Samankaltaiset artikkelit