”Intialla on oltava useita pankkitoimilupia” – Banking & Finance News

rbi

Yleisen pankkilisenssin saaminen Intiassa on ”melkein mahdotonta”, ja Intian keskus- ja keskuspankin (RBI) on sallittava useita pankkitoimilupia maassa, kuten Yhdysvaltain pankkijärjestelmä, uskoo Rohit Arora, toimitusjohtaja ja toinen perustaja. Biz2Credit – yksi kolmesta suurimmasta digitaalisten pienten ja keskisuurten yritysten (pk-yritysten) lainanantajasta Yhdysvalloissa. Salkun koko on noin 2 miljardia dollaria. Hän kertoo Priyansh Vermalle ja Piyush Shuklalle, että yritys aikoo keskittyä vakuutuksiin ja luottoihin Intiassa. Otteita:

V. Olemme keskustelleet Intian hallituksen kanssa erillisen lisenssijärjestelmän luomisesta kaltaisillemme yrityksille liiketoiminnalle, jossa meillä on enemmän pääsyä pääomamarkkinoille – kun puhumme pääomamarkkinoista, se tarkoittaa varojen keräämistä institutionaalisilta sijoittajilta, ei vähittäistoimijoilta. – ja sitten saada kyky tehdä arvopaperistamista ja työskennellä vakuutusyhtiöiden ja eläkerahastojen kanssa, kuten teemme Yhdysvaltain markkinoilla.

Olemme Yhdysvalloissa kolmen suurimman digitaalisen pk-lainanantajan joukossa, ja olemme rakentaneet kokonaisen ekosysteemin, jossa olemme hankkineet pääomaa erilaisista riskipääomapinoista. Intiassa tarjoamme teknisiä alustoja pankeille ja NBFC:ille (ei-pankkien rahoitusyhtiöille).

V. Ehdotuksemme hallitukselle on – kun keskityt pankkisektorin uudistamiseen, miksi et ottaisi kokonaisvaltaisempaa näkemystä ja toimisi kuten Yhdysvallat, jossa on käsite teollisuuspankeista ja useista muista eri luokista pankit.

Nykyään pankkitoimiluvan saaminen on lähes mahdotonta Intiassa, ja siksi pinnalle ilmestyy laittomia kiinalaisia ​​sovelluksia, jotka harjoittavat laitonta liiketoimintaa. Ehdotuksemme on luoda erilaisia ​​lisenssikategorioita ja antaa ne ehdokkaille, jotka täyttävät kriteerit – olipa kyseessä sitten pääomakriteerit, taustatarkistukset tai kokemus. Maamme kokoon nähden meillä on hyvin vähän pankkeja… käymme samanlaisia ​​keskusteluja Arabiemiirikunnissa ja Saudi-Arabiassa, ja ne ovat erittäin vastaanottavaisia.

V. Epäonnistumisia voi tapahtua, mutta epäonnistumisen estämisen ongelma on tulossa liian rajoittavaksi. Meidän on luotava järjestelmä, jossa mikään tapahtuma ei aiheuta järjestelmäriskiä. KYLLÄ Pankki epäonnistui Intiassa ja heidän täytyi pelastaa se. Tätä me ehdotamme, älä ota mukaan vähittäisasiakkaita tai vähittäistuotteita (digitaalisissa pankeissa). Silloin vaikka pankki kaatuu, seuraukset eivät ole kovin suuret koko pankkijärjestelmälle.

V. Se on luotto ja vakuutus. Yhdysvalloissa meillä on vakuutustuotteiden kumppanuus, ja meillä on sama malli Intiassa. Lisäksi keskitymme kaupan rahoitukseen, joka auttaa yrityksiä kasvamaan, ja annamme muita digitaalisia työkaluja yhteyksien tehostamiseen. Olemme tehneet yhteistyötä maksuyritysten kanssa ja teemme myös sulautettua rahoitusta. Mielestäni tällaista ekosysteemileikkiä on tapahduttava.

Samankaltaiset artikkelit