Pankkien tavoitteena on käynnistää CBDC:n tukkumyynti ensi vuoden tammikuuhun mennessä – Banking & Finance News

banking

Pankit lanseeraavat todennäköisesti tukkukaupan keskuspankkien digitaalisen valuutan (CBDC) ensi vuoden tammikuussa, kun ne testaavat varovaisesti yritysten digitaalisen valuutan infrastruktuuria.

Ensimmäisessä vaiheessa lainanantajat keskittyvät pieniin ja keskisuuriin yrityksiin (pk-yritykset) varmistaakseen järjestelmän sujuvan käyttöönoton.

”Tukku- ja vähittäiskaupan CBDC:n infrastruktuuri ei ole kovin erilainen, mutta meidän on oltava varovaisia ​​tukkukaupan CBDC:n kanssa, koska se sisältää suuria tapahtumia, joissa pankkien on otettava käyttöön idioottivarmat kirjanpito-, tilintarkastus- ja selvitysraportointijärjestelmät ja muut turvatoimet, ” Pankin johtava virkamies
kertoi FE:lle.

”Edistymisemme perusteella odotamme saavamme CBDC:n tukkumyyntiä markkinoille ensi vuoden tammikuussa”, hän lisäsi.

Intian keskuspankki (RBI) käynnisti CBDC:n tukkumyyntipilotin 1. marraskuuta viime vuonna valtion arvopapereiden jälkimarkkinatransaktioiden selvittämiseksi.
Pankkiirit sanovat, että keskuspankki ei halua pankkien kiirehtivän käynnistämään CBDC:n tukkumyyntiä.

Tukkukaupan CBDC:n parissa työskenteleviä lainanantajia ovat SBI, Bank of Baroda, Union Bank of India, ICICI Bank, HDFC Bank, Kotak Mahindra Bank ja Yes Bank.

”Ensimmäisessä vaiheessa ihanteellisia asiakkaitamme ovat pk-yritykset.

”Jos kohdistamme MSME-yrityksiin, niiden lippukoko on pieni, kun taas transaktioiden määrä on suuri, ja ensimmäisessä vaiheessa pankit eivät haluaisi sitä, koska niiden on testattava järjestelmän luotettavuus”, toinen pankin virkamies kertoi FE:lle.

”Aloitamme ensin pk-yrityksistä, koska niiden keskimääräinen transaktioarvo ja transaktiomäärä eivät ole kovin korkeat”, hän lisäsi.

Suuret yritykset otetaan mukaan myöhemmin, koska niiden transaktiokoko tulee olemaan suurempi, hän lisäsi.

Pankit työskentelevät kumppaneidensa kanssa ottaakseen käyttöön CBDC-infrastruktuurin, ja yleensä järjestelmän käyttöönotto kestää noin kolme kuukautta.

Viranomaisten mukaan yksi pankkien suurimmista haasteista on saada yritykset käyttämään CBDC:tä, kun ne jo käyttävät Real Time Gross Settlement (RTGS) -järjestelmää.
Yritykset tietävät, että RTGS:ssä on hyvin määritelty ja testattu järjestelmä mahdollisten maksuriitojen varalta lähettäjän ja vastaanottajan välillä.

”Tukkumyynti CBDC on uusi konsepti, ja yrityksillä on joitain huolia riitojen ratkaisusta. Meidän on lisättävä yritysten tietoisuutta riitojenratkaisusta”, toinen pankin virkamies sanoi FE:lle.

Samankaltaiset artikkelit