Adanin pörssit putosivat 2-4 % Yhdysvaltojen laajenevan lahjontatutkimuksen johdosta – Market News

Adani group stocks fell up to 5 %

Yritysten osakkeet Adani Group kokivat jopa 2-4 prosentin laskun maanantaina Bloombergin raportin jälkeen, joka osoitti, että Yhdysvaltain hallitus on saattanut laajentaa tutkinta-aluetta.

Adani Enterprises, ryhmän lippulaivayhtiö, todisti lähes 4 prosentin pudotuksen päivän sisäiseen alimmalle tasolle 2 976,05 Rs alkukaupan aikana, kun taas Adani Ports and Special Economic Zone näki laskun yli 3 prosenttia 1 227,25 rupiaan.

Vastaavasti Adani Power, Adani Green Energy ja Adani Energy Solutions rekisteröivät 2–3 prosentin tappioita.

Bloombergin perjantain artikkelin mukaan Yhdysvaltain hallitus tutkii perustajan ja puheenjohtajan Gautam Adanin toimia sekä Adani-yhteisöjen tai tytäryhtiöiden mahdollista osallistumista Intian viranomaisten lahjomiseen saadakseen suotuisaa kohtelua energiaprojekteissa.

Tutkintaa hoitavat Yhdysvaltain syyttäjänvirasto New Yorkin itäosassa ja oikeusministeriön petosyksikkö. Lisäksi luotain ulottuu intialaiseen uusiutuvaa energiaa käyttävään Azure Poweriin.

Vastauksena raporttiin Adani ilmoitti, ettei ollut tietoinen mistään yrityksestä tai sen perustajasta tehdystä tutkimuksesta.

Tämä kehitys tapahtuu yli vuosi sen jälkeen, kun lyhyeksi myyjä Hindenburg Researchin raportti esitti Adania vastaan ​​​​syytöksiä petoksesta ja markkinoiden manipuloinnista.

Huolimatta siitä, että ryhmittymä kiisti nämä väitteet ja Intian arvopaperimarkkinaviranomainen hyväksyi sen hiljattain, Bloombergin raportti herätti jälleen huolen.

Vaikka Hindenburgin raportti johti aluksi merkittäviin, yli 100 miljardin dollarin tappioihin Adanin osakkeissa, osake oli sittemmin elpynyt ja jopa ylittänyt raporttia edeltävän tason.

Siitä huolimatta maanantain tiedot osoittivat, että Adanin dollarimääräiset joukkovelkakirjat menettivät huomattavia tappioita Bloombergin raportin jälkeen, koska se nosti esiin samanlaisia ​​​​ongelmia kuin Hindenburgin muistiossa.

Samankaltaiset artikkelit