Pakistanin oppositioliitto käynnistää maanlaajuisen taistelun Shehbaz Sharifin hallitusta vastaan ​​- World News

pakistan

Pakistanin entinen pääministeri Imran Khanin Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) -puolue ”suuren oppositioliiton” alla julisti lauantaina 8. helmikuuta pidetyssä kansallisessa äänestyksessä valtakunnallisen liikkeen väitettyä väärentämistä vastaan.

Liikkeen käynnistäminen tarkoittaa, että unelma vaalien jälkeisestä rauhasta ja poliittisesta vakaudesta hiipuu odotettua nopeammin.

Liitossa on kuusi poliittista puoluetta, mukaan lukien Imran Khanin PTI-puolue. Nämä kokoontuvat Pakistanin perustuslakia suojelevan Tehreek Tahafuz Ayeen-i-Pakistanin (TTAP) lipun alle.

Kokouksen aikana Pashtunkhwa Milli Awami -puolueen (PkMAP) puheenjohtaja Mehmood Khan Achakzai nimitettiin liiton puheenjohtajaksi.

PTI:n pääsihteeri Omar Ayub Khan kertoi tiedotusvälineille istunnon jälkeen. Hän sanoi, että liikkeen tavoitteena oli palauttaa oikeusvaltio Pakistaniin ja se käynnistetään julkisella mielenosoituksella Pishinin alueelta Balochistanista.

Pakistanin muslimiliitto-Nawaz (PML-N) -puolueen pääministeri Shehbaz Sharifin hallitukselle uusi oppositioliitto ei välttämättä muodosta välitöntä uhkaa. Ryhmä voi kuitenkin häiritä sitä olemalla pitkään kaduilla aikana, jolloin Pakistan tarvitsee rauhaa vastatakseen moniin taloudellisiin ja turvallisuushaasteisiin.

Oppositio on valinnut laukaisualustana Beluchistanin, joka on taistellut kotimaista Baloch-nationalistien johtamaa kapinaa vastaan.

Tässä yhteydessä on aiheellista mainita, että Belukistan on myös maan alikehittynein alue, ja oppositiopuolueet saattavat yrittää käyttää hyväkseen joukkojen tunteita poliittisiin tarkoituksiin.

Samankaltaiset artikkelit