ISSF:n maailmanmestaruuskilpailut 2023: Mehuli Ghosh voitti pronssia 10 metrin ilmakiväärissä, varmistaa Pariisin olympiakiintiön

Mehuli Ghosh

Nuori teräampuja Mehuli Ghosh varmisti merkittävällä saavutuksella Intialle olympiakiintiön tulevissa Pariisin olympialaisissa. Hän saavutti tämän virstanpylvään saavuttamalla pronssimitalin naisten 10 metrin ilmakiväärin kilpailussa lauantaina pidetyssä MM-kisoissa.

Kolkatalainen ja vain 22-vuotias Mehuli esitteli poikkeuksellisia taitojaan paitsi yksilökilpailussa myös osana joukkuetta. Hän yhdessä Tilottama Senin ja Ramitan kanssa yhdisti voimansa voittaakseen 10 metrin ilmakiväärin joukkuekilpailun ja keräsi yhteensä 1895,9 pistettä. Tämä voitto voitti Kiinan joukkueen, joka sai yhteensä 1893,7 pistettä, kun taas Saksa ansaitsi pronssia tässä joukkuetapahtumassa.

On syytä huomata, että olympiakiintiöpaikat jaetaan yksinomaan yksittäisissä tapahtumissa. Henkilökohtaisessa finaalissa Mehuli osoitti huomattavaa malttia ja ampui pisteet 229,8, mikä varmisti hänelle paikan palkintokorokkeelle ja varmisti pronssimitalin. Hän oli juuri Kiinan Jiayu Hanin (251,4) ja Zhilin Wangin (250,2) jälkeen. Air Rifle -kilpailussa kolme parasta ampujaa taataan olympiakiintiöpaikat.

Tämä saavutus lisää Intian kasvavaa Pariisin kiintiöpaikkojen listaa, sillä Rudrankksh Patil (10 metrin ilmakiväärimiehet), Swapnil Kusale (50 metrin kivääri 3 asemaa miehiä) ja Bhowneesh Mendiratta (Trap Men) ovat jo varmistaneet paikkansa.

Mehulin suoritus oli erinomaista ja varjosti jopa hänen lahjakkaan joukkuetoverinsa Tilottama Senin, joka vain 15-vuotiaana valloitti sydämet vaikuttavalla neljännellä sijallaan. Tilottama teki 208,4 pistettä, mutta jäi valitettavasti mitalikierrokselle.

Karsintakierroksella Mehuli osoitti huippunsa 140 kilpailijan joukon kärjessä pistein 634,5. Kultamitalisti Jiayu Han sijoittui karsintakierroksella kolmanneksi tuloksella 632,3, kun taas hopeamitalisti Zhilin Wang sijoittui kahdeksanneksi ja viimeiseksi kokonaispistemäärällä 630,8.

Finaalin jälkeen näkyvästi innostunut Ghosh ilmaisi ilonsa sanoen: ”Olen erittäin tyytyväinen pronssimitaliin ja olympiakiintiön varmistamiseen. Haluan ilmaista kiitokseni kaikille, mukaan lukien SAI, NRAI ja TOPS, heidän tuestaan. Toivon saavani jatkossakin tehdä kansakunnan ylpeäksi ja tuoda kotiin lisää mitaleja tulevaisuudessa. Finaalia pohtiessaan hän lisäsi: ”Olin erittäin innoissani ja hermostunut koko finaalin ajan. Itse asiassa tunnen edelleen hermot. Kilpailu oli uskomattoman tiukka, ja olen innoissani tuloksesta.

(PTI-tuloilla)

Samankaltaiset artikkelit