Adani Green Energy kerää 5 miljardia dollaria maailmanlaajuisilla joukkovelkakirjoilla

Adani Green Energy

Adani Green Energy (AGEL), Adani Groupin uusiutuvan energian haara, aikoo kerätä noin 5 miljardia dollaria maailmanlaajuisilla joukkovelkakirjoilla ehdotettujen 25 gigawatin (GW) kapasiteetin lisäämiseksi vuoteen 2030 mennessä. Varainhankinta tapahtuisi erissä, alkaen tästä. tilikaudella ja muutaman seuraavan vuoden aikana.

Varoja on tarkoitus kerätä vain kansainvälisillä joukkovelkakirjoilla, eikä varoja ole tarkoitus kerätä osakeannilla. Suunnitelma kerätä varoja joukkovelkakirjalainoilla johtuu pitkäaikaisen pääoman helposta saatavuudesta halvemmalla ja bullet-maksuvaihtoehdoilla, kehitystä lähellä olevat lähteet sanoivat.

Yhtiö aloittaisi tämän verotuksen roadshow’t Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Euroopassa.

Kun suunnitelmat kerätä varoja erissä, osakkeenomistajat ja muut hyväksynnät hankittaisiin ”tarvittaessa”, he lisäsivät.

Tällä hetkellä Gautam Adanin johtamalla yhtiöllä on 8 316 megawattia (8,3 GW) toimivaa uusiutuvan energian kapasiteettia, ja toinen 12 118 MW on joko valmistumassa. AGEL aikoo nostaa tämän 20 434 MW:n kokonaistehosta 45 000 MW:iin (45 GW) vuoteen 2030 mennessä, ja se aikoo rakentaa vähintään 3 GW kapasiteettia tuottaakseen sähköä aurinko- ja tuulienergiasta joka vuosi.

Yritys arvioi myös uudempia paikkoja tuulihankkeiden rakentamiseen, vaikka se on asentanut useita tuulimastoja Gujaratiin ja Madhya Pradeshiin. AGELin tuulivoiman kokonaiskäyttökapasiteetti on 1 201 MW.

Ranskalainen energiajätti TotalEnergies omistaa 19,7 % AGELista. Äskettäin yhdysvaltalainen sijoitusyhtiö GQG Partners valitsi yhtiöstä 6,8 % ja Qatar Investment Authority (QIA) 2,8 %.

31. maaliskuuta 2023 Adani-konsernin velka oli 2,27 biljoonaa rupiaa, josta 39 prosenttia oli joukkovelkakirjoissa, 29 prosenttia lainoja kansainvälisiltä pankeilta ja 32 prosenttia intialaisista pankeista ja NBFC:stä. Konsernin omaisuuden bruttoarvo oli 3,91 biljoonaa ruplaa.

Intian tavoitteena on saavuttaa 500 GW asennettua sähköntuotantokapasiteettia ei-fossiilisten lähteiden kautta. Maan tavoitteena on saavuttaa nettonolla vuoteen 2070 mennessä.

Samankaltaiset artikkelit