Jana SFB hakee yleispankin toimilupaa vuonna 2025: MD

JSFB

Bengalurussa pääkonttorissa oleva Jana Small Finance Bank (SFB) hakee yleispankin toimilupaa vuonna 2025, toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Ajay Kanwal kertoi FE:lle.

”SFB:t, kuten me, tulevat ja niiden pitäisi muuttua yleispankeiksi. Se poistaa suuren vaikeuden selittää kuluttajille, mitä pienet rahoituspankit ovat, mikä auttaa paljon talletus- ja CASA-puolella (käyttö- ja säästötili), hän sanoi.

RBI:n huhtikuun 2024 ohjeet, joissa määritellään yksityiskohtainen polku SFB:n siirtymiselle yleiseen pankkirakenteeseen, eivät ainoastaan ​​auta niitä talletusten mobilisoinnissa, vaan myös selkeyttävät aidanhoitajaa, joka haluaa päästä pankkitilaan, Kanwal sanoi.

RBI:n ohjeiden mukaan SFB:n vapaaehtoisesta siirtymisestä yleispankeiksi SFB:n on oltava listattuna tunnustetussa pörssissä, sen on oltava vähintään 1 000 rupian nettovarallisuus edellisen vuosineljänneksen lopussa, täytettävä SFB:n vähimmäispääomavaatimukset ja sen on postitettava. nettotulos kahdelta viimeiseltä tilikaudelta.

”Kaikki, jotka halusivat SFB:ksi, mutta seurasivat olemassa olevien SFB:iden toimintaa sivulta, saavat nyt selkeän signaalin siitä, että SFB:stä on mahdollista siirtyä yleiseen pankkijärjestelmään”, hän sanoi.

SFB:n brutto- ja nettovarallisuussuhteen (GNPA, NNPA) on oltava enintään 3 % ja 1 % kahden viimeisen tilikauden aikana, ja tuotepohjan on oltava monipuolinen.

Jana SFB:n nettovarallisuus oli maaliskuussa 2024 3 577 miljoonaa rupiaa vakavaraisuussuhteen ollessa 20,3 %. Sen 24 tilikauden voitto oli 670 miljoonaa rupiaa, ja GNPA ja NNPA olivat 2 % ja 0,5 %.

Jana SFB:n lisäksi myös AU SFB:n ja Ujjivan SFB:n johdot ovat osoittaneet kiinnostusta hakea yleispankkitoimilupia.

Kanwalin mukaan Jana SFB kasvattaa kokonaisennakkoaan 20 prosenttia vuoden 2002 viimeisellä neljänneksellä 24 746 miljoonasta rupiasta 24. vuosineljänneksen aikana. Vakuudellisten omaisuuserien osuus koko lainavalikoimasta nousee 65 prosenttiin kuluvan tilikauden loppuun mennessä 24 vuoden 60 prosentista. Talletusten kasvu tulee olemaan suurelta osin linjassa luotonannon kasvun kanssa, hän sanoi ja lisäsi, että lainanantaja kasvattaa CASA:n 30 prosenttiin kolmen vuoden aikana (20 % vuonna 24).

”Pankkina olemme olleet konservatiivisia emmekä olleet varmoja siitä, miten likviditeettihaaste ratkeaa. Joten päätimme kerätä rahaa hieman nopeammin, ja kun haluat kerätä talletusta nopeammassa tahdissa, siirryt joukkotalletuksiin”, Kanwal sanoi.

”Olemme kuitenkin varmistaneet, että 96 % viime vuonna tehdystä joukkotalletuksesta on ei-lunastettavaa ja 91 % on voimassa yli vuoden. Tänä vuonna saatamme nähdä hieman vähemmän kilpailua talletuksista, kun inflaatio hidastuu.”

Samankaltaiset artikkelit