Perun maanjäristys: Voimakas 7,0 magnitudin järistys iski Arequipan alueelle; ei tsunamiuhkaa

Yauca and neighboring towns, where small artisanal gold mines operate, did not report any impacts from the earthquake. (Image source: Reuters)

Voimakas 7,0 magnitudin maanjäristys iski perjantaina lähellä rannikkoa Etelä-Perun Arequipan alueella, raportoi Reuters vetoamalla lähteeseen paikallisiin viranomaisiin. Toistaiseksi ei ole raportoitu kuolleista, mutta kaikkiaan kahdeksan ihmistä on loukkaantunut. Terveysministeriön katastrofiriskien hallinnan ja maanpuolustuksen päällikkö David Aponte ilmoitti aluksi kolmesta lievästä loukkaantumisesta paikalliselle radioasemalle RPP. Myöhemmin terveysministeriö vahvisti, että lisäksi viittä loukkaantunutta oli hoidettu läheisissä sairaaloissa.

Maanjäristyksen jälkeen Arequipa koki neljä jälkijäristystä, jotka vaihtelivat voimakkuudeltaan 4-4,6, mikä johti joihinkin maanvyörymiin paikallisilla teillä. Hallitus ilmoitti sosiaalisessa mediassa seuraavansa tilannetta aktiivisesti vahinkojen arvioimiseksi ja tarvittavien toimenpiteiden päättämiseksi.

Aluksi Yhdysvaltain kansallinen tsunamivaroituskeskus antoi tsunamivaroituksen havaitessaan 1–3 metriä vuoroveden yläpuolella olevia aaltoja Perun rannikolla. Pääministeri Gustavo Adrianzen vahvisti kuitenkin myöhemmin, että Arequipan rannikon tsunamivaroitus oli kumottu.

Carlos Zanabria, Arequipan aluehallinnon neuvonantaja, ilmoitti aineellisista vahingoista joillakin alueilla ja totesi, että asukkaat olivat evakuoineet kotejaan peloissaan, vaikka kuolemantapauksia tai loukkaantumisia ei ollut raportoitu.

Arequipan Caravelin maakunnan Yaucan kaupunginjohtaja Flavio Aranguren ilmoitti RPP:lle, että jotkut talon seinät olivat romahtaneet, mutta vahvisti, ettei kuolonuhreja ole tapahtunut.

Yauca ja naapurikaupungit, joissa pienet pienimuotoiset kultakaivokset toimivat, eivät raportoineet maanjäristyksen vaikutuksista.

National Emergency Operations Centerin edustaja Ricardo Guillen mainitsi sähkö- ja puhelinkatkoksia maanjäristyksen keskuksen lähellä.

Ecuador ja Peru sijaitsevat Tyynenmeren tulirenkaassa, joka tunnetaan mannerlaattojen törmäyksestä johtuvasta seismisesti aktiivisuudesta.

Reutersin syötteillä.

Samankaltaiset artikkelit