Pankit pyrkivät kasvattamaan talletuksia nopeammin tarjouksen alentamiseksi CD-suhteessa – Banking & Finance News

The average CD ratio of the banks has generally been hovering marginally below 80% since September 2023, according to CareEdge Ratings

Sen jälkeen kun Intian keskuspankki ilmaisi huolensa korkeasta luotto-talletussuhteesta (CD), pankit ovat ryhtyneet toimiin sen pienentämiseksi kasvattamalla talletuksia nopeammin viimeisellä neljänneksellä. Alustavat luvut osoittavat, että useiden pankkien talletusten kasvu on viimeisellä neljänneksellä ylittänyt lainojen kasvun, mikä johtaa CD-suhteen maltilliseen laskuun.

”Alustavat liiketoimintaluvut 22 pankista, joiden osuus järjestelmälainoista/talletuksista on noin 50 %, osoittavat, että talletusten kasvu (6 % vuosineljänneksestä) ylittää lainojen kasvun (3 % qoq), sanoi ICICI Securitiesin raportissa. ”Väidämme, että liiketoimintojen päivitysten väistämätön trendi on lähes kaikkien pankkien laina-talletusten suhteen (LDR) q/q parantuminen”, se sanoi.

LDR:n parannusilmiö koskee myös tiettyjä PSU-pankkeja, joiden LDR oli yksi alhaisimmista, raportti lisäsi.

Useiden pankkien, mukaan lukien HDFC Bankin, IDFC First Bankin ja joidenkin pienten rahoituspankkien CD-suhde on noussut yli 100 %, mikä on korkeampi kuin alan keskiarvo 80 %. Yksityisiin pankkeihin verrattuna julkisen sektorin pankeilla on alhaisempi CD-suhde.

”HDFC Bankin liiketoimintapäivitys vuosien 2023-2024 neljännelle vuosineljännekselle osoitti, että talletusten mobilisointi on ollut erittäin vahvaa tiukan likviditeettiympäristön keskellä, mikä on keskeinen positiivinen asia”, todettiin pankkiiriliikkeen Sharekhanin raportissa. ”Talletusten kasvu on älykkäästi nopeuttanut bruttoennakkojen nousua, mikä on johtanut nopeampaan luotto-talletussuhteen normalisoitumiseen”, se lisäsi.

Alustavien tietojen mukaan HDFC Bank kasvatti talletuksiaan 7,5 % q/q 23,80 biljoonaan 31. maaliskuuta 2024, kun taas sen bruttoennakko kasvoi 2 % 25,08 biljoonaan.

Kyllä Pankin kokonaistalletusten määrä kasvoi 22,5 % vuotta aiemmasta ja 10 % q/q 2,66 biljoonaan, kun taas ennakot nousivat 14 % vuotta aiemmasta ja 5 % q/q 2,28 biljoonaan 31. maaliskuuta 2024. RBL Pankin kokonaistalletusten määrä kasvoi 22 % ja 1 %oy. q/q 1,03 biljoonaan 31. maaliskuuta, kun taas bruttoennakot nousivat 19 % vuotta aiemmasta ja 5 % qoq 85 640 miljardiin. Myös Bandhan Bank raportoi talletusten kasvuvauhdista nopeammin kuin luottojen kasvu vuoden viimeisellä neljänneksellä edelliseen vuosineljännekseen verrattuna.

”Talletuksen kehitys on edelleen kriittinen liiketoiminnan mittari, kun otetaan huomioon kohonnut CD-suhde. Tämän seurauksena pankit jatkavat ponnistelujaan talletusten mobilisoimiseksi parantaakseen CD-suhteitaan”, Motilal Oswal Financial Services sanoi raportissaan.

CD-suhde, joka tunnetaan myös nimellä laina-talletussuhde, kertoo, kuinka suuri osa pankkien talletusten muodossa keräämistä varoista on käytetty lainoina. Korkea CD-suhde voi aiheuttaa lainanantajalle likviditeetti- ja luottoriskin. Pankkien keskimääräinen CD-suhde on CareEdge Ratingsin mukaan yleisesti ottaen liikkunut hieman alle 80 prosentin syyskuusta 2023 lähtien.

Samankaltaiset artikkelit