Alaikäisestä suureksi: Lapsesi on nyt 18? Päivitä hänen tilinsä käyttääksesi niitä – Money News

personal finance

Monet vanhemmat pitävät taloudellista omaisuutta alaikäisen lapsensa nimissä. Mitä tapahtuu, kun lapsi täyttää 18? Pääasiallisena nuori aikuinen on nyt omaisuuden täydellinen omistaja, mutta tehdäkseen liiketoimia siinä on tiettyjä vaiheita, jotka vanhemman ja lapsen on ensin suoritettava. Esimerkiksi, jos lapsellasi oli huoltajasi alaikäisen pankkitili, pankki lähettää ilmoituksen, että tili on jäädytetty ja tietyt muodollisuudet on suoritettava 30 päivän kuluessa sen hoitamiseksi.

Hanki PAN-kortti

Ensimmäinen ja tärkein vaihe on hakea PAN-kortti lapsesi nimiin. Jos hänellä on jo PAN-tunnus, sinun on haettava uusintajulkaisua hänen viimeisimmän valokuvansa ja henkilötodistuksensa kanssa. Kun saat sen, linkitä se lapsesi Aadhaar-korttiin. Varmista, että Aadhaar-kortti on yhdistetty voimassa olevaan matkapuhelinnumeroon.

Muunna pankkitili

Kun sinulla on PAN-kortti kädessäsi, käy lapsesi kanssa pankissa henkilökohtaisen vahvistuksen saamiseksi. Pankki päivittää pankkitilin uusilla tiedoilla, ottaa lapsesi allekirjoitusnäytteet ja antaa myös uuden shekkikirjan ja pankkikortin. Lapsesi pankkitiliä voi nyt käyttää mihin tahansa rahoitusomaisuuteen. Prosessi on sama kiinteälle talletukselle ja toistuville talletuksille. Yhdistä nämä uuteen pankkitiliin kaikkien erääntymisaikaisten tuottojen hyvittämiseksi.

Tuore KYC MF/PPF:lle

Rahastosijoituksia voi tehdä alaikäisen nimissä, mutta kun lapsi tulee suureksi, vanhemmalla tai huoltajalla ei ole määräysvaltaa niihin. Muuttaaksesi nämä normaaleiksi yksittäisiksi osuuksiksi, KYC-normit on täytettävä PAN-korttitietojen, valokuvan, henkilöllisyystodistuksen ja osoitetodisteen avulla. Kun KYC on valmis, lähetä pyyntö tilan muuttamisesta ala-asteesta suureksi sekä uuden pankkitilin peruutettu sekki.

Alaikäisen PPF-tilin muuntaminen suuren henkilön henkilökohtaiseksi tiliksi on sama; vain uusi passikirja myönnetään uuden aikuisen nimelle. 18-vuotiaalla lapsellasi on mahdollisuus jatkaa PPF-tiliä tai nostaa eräpäivän tuotto.

Tytär voi saada veroetuja Sukanya Samriddhi Yojanasta

Olet saattanut avata Sukanya Samriddhi Yojana -tilin tyttärellesi, kun tämä oli alle 10-vuotias. Nyt kun hän on täyttänyt 18 vuotta, sinun on linkitettävä hänen Aadhaar ja PAN siihen ja ilmoitettava pankille/postille, että hän on saavuttanut täysi-ikäisyyden muuntolomakkeella. ”Kun tyttölapsi täyttää 18 vuotta, hänellä on mahdollisuus ottaa tili haltuunsa ja tehdä lahjoituksia itse. Siinä tapauksessa hän voi hyödyntää 80C pykälän mukaisia ​​veroetuja”, sanoo Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com.

Siirrä osakkeet uudelle demat-tilille

Jos olet avannut demat-tilin lapsesi nimiin arvopaperikauppaa varten, se muuttuu nyt ei-aktiiviseksi. Hänen on avattava uusi demat-tili, Shetty sanoo. ”Tilinhaltijan on vahvistettava tilinsä saldo, ja deaktivoidulla tilillä olevat osakkeet siirretään uudelle tilille. Lapsen on käytettävä tiliä 18 vuoden iässä”, hän selittää. Lapsesi tulee myös allekirjoittaa uusi sopimus talletusyhteisön kanssa ja liittää uusi pankkitili kaupankäyntitiliin.

Uuden matkan alku

* Yhdistä PAN-numero jokaiseen lapsesi omistamaan tiliin/rahoitusomaisuuteen
* Muista lisätä ehdokas kaikkialle muunnosprosessin aikana
* Kaikkien tilien ja omaisuuden pitäminen ajan tasalla uusimpien henkilötietojen kanssa varmistaa sujuvan alun lapsesi varallisuuden luomiselle

Samankaltaiset artikkelit