Kongressi Manipurin voiton jälkeen: ”Tiukka isku Modille, joka yksinkertaisesti kieltäytyi ottamasta yhteyttä ihmisiin”

Rahul Gandhi in Manipur

Syrjäytettyään BJP:n kahdesta parlamentin paikasta Manipurissa, kongressi sanoi, että tulokset antoivat ”erittäin voimakkaan signaalin” valitessaan johtajia vanhan puolueen kansanedustajiksi osavaltion molemmissa vaalipiireissä.

Kongressi varasi molemmat Lok Sabhan paikat Manipurissa, joka on ollut etnisen väkivallan sekaantunut 3. toukokuuta 2023 lähtien ja vaati yli 200 ihmishenkeä, mukaan lukien siviilejä.

Alfred Kanngam S Arthur voitti Outer Manipur -paikan 85 418 äänellä kukistaen lähimmän kilpailijansa Kachui Timothy Zimikin NPF:stä. Inner Manipur -paikan voitti Angomcha Bimol Akoijam, joka voitti lähimmän kilpailijansa BJP:n ehdokkaan Thounaojam Basantakumarin 1 09 801 äänellä. Basantakumar on osavaltion ministeri, jolla on koulutus- sekä laki- ja lainsäädäntöasioiden salkku.

Inner Manipur ja Outer Manipur paikkoja äänestettiin 19. ja 26. huhtikuuta.

Kongressin pääsihteeri Jairam Ramesh sanoi X:ää koskevassa viestissä: ”Manipurin pitkämielinen kansa, jonka sitkeys ja voima on ollut suuressa paineessa osavaltion palamisen alkamisesta 3. toukokuuta 2023 yöllä, ovat lähettäneet erittäin voimakkaan signaalin. valitsemalla kongressin kansanedustajat sekä sisä- että ulkopuolisessa Manipurissa.

Se on myös kunnianosoitus Rahul Gandhin vierailulle Manipurissa 29. ja 30. kesäkuuta 2023 sekä Bharat Jodo Nyay Yatran laukaisulle 14. tammikuuta 2024 Thoubalista, kun osavaltion hallitus ei antanut luvan aloittaa se Imphalista. Ramesh sanoi.

”Se on myös tiukka isku naamaan herra Narendra Modia, joka yksinkertaisesti kieltäytyi ottamasta yhteyttä Manipurin ihmisiin eikä käynyt osavaltiossa edes muutamaan tuntiin”, kongressin johtaja sanoi.

Kongressin kahdella kansanedustajalla on valtava vastuu, ja heidän valintansa myötä sovintoprosessi saa toivottavasti suuren sysäyksen, Ramesh lisäsi.

Tulosten julkistamisen jälkeen osavaltion kongressin presidentti K Meghachandra sanoi, että pääministeri N Biren Singhin pitäisi ottaa vastuu osavaltiossa tapahtuneesta ja erota moraalisista syistä. Hän sanoi myös, että korruptio oli Manipurin vallitsevan tilanteen perimmäinen syy.

”Hallituksen pitäisi ottaa vastuu nykyisestä konfliktista. Pääministerin pitäisi ottaa moraalinen vastuu ja erota, hän sanoi.

Voiton jälkeen Akoijam sanoi, että hänen ensisijaisena tavoitteenaan oli varmistaa, että konfliktissa siirtymään joutuneet ihmiset palaavat koteihinsa ja elävät normaalia ja ihmisarvoista elämää.

”Se on selkeä mandaatti niitä ihmisiä vastaan, jotka ovat uhanneet Manipuria. Tämä on ihmisten selvä viesti, ettei valtiota pidä pitää itsestäänselvyytenä. Kansa on puhunut. Olen taistellut nämä vaalit osavaltioni puolesta. Nyt meidän kaikkien pitäisi kokoontua yhteen, hän sanoi PTI:n lainaamalla.

”Meillä on osavaltiossa viime vuoden kriisi. Ihmiset ovat kodittomia. Ensisijaisena tavoitteenani on varmistaa, että nuo ihmiset palaavat ja elävät normaalia ja ihmisarvoista elämää, ja tämä kriisi on ratkaistu”, sanoi Akoijam, Jawaharlal Nehru -yliopiston (JNU) professori New Delhissä.

Hän kehotti kannattajiaan hillitsemään itseään juhlimasta voittoa, koska konfliktin ohella osavaltiota iski tulva.

Samankaltaiset artikkelit