FM kehottaa RRB:itä nopeuttamaan digitalisointia paremman palvelun varmistamiseksi maaseutualueilla

Nirmala Sitharaman

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman ilmaisi tiistaina huolensa alueellisten maaseutupankkien (RRB) tietokoneistamisen hitaasta edistymisestä ja kehotti niitä nopeuttamaan prosessia luotonantojen vahvistamiseksi maaseutualueilla. RRB-pankkien digitalisoinnissa on vielä paljon tehtävää. osuuspankit, hän sanoi julkistettuaan ”Kisan Rin Portalin” ja Weather Information Network Data Systems (WINDS) -oppaan täällä. Osuuspankeilla ei ole yhtä varaa, ja niiden taloudellinen tila vaihtelee, hän sanoi, ja alan kapasiteetin lisääminen vie. sisäministeri Amit Shahin johtaman yhteistyöministeriön alaisuudessa.

Osuuspankkien digitalisointi tapahtuisi tarvittavalla nopeudella, hän sanoi. Hän kuitenkin sanoi: ”Olen enemmän huolissani RRB:istä, niiden digitalisoinnista ja tietokoneistamisesta. Siksi, jos heillä ei olisi sitä, puhelinpankkimahdollisuuden laajentaminen… tai verkkopankki… ei toimi.” Paljon työtä on vielä tekemättä, ja rahoituspalvelujen osasto herkistää heitä saavuttamaan tietokoneistumisen nopeasti vauhtia, Sitharaman sanoi. Ministeri totesi, että hallitus pitää maanviljelijä- ja maataloussektorin erittäin tärkeänä, koska hän totesi, että Intian maaseutu piti talouden käynnissä ankaran COVID-19-sulkutilanteen aikana. Yllättynyt valtavasta erosta sanktioiden ja osuuspankkien maksujen välillä, hän pyysi DFS:ää selvittämään syyn tähän. Sanktioiden ja maksujen välinen ero on kuitenkin pieni määräaikaisten liikepankkien tapauksessa. Maatalousministeri Narendra Singh Tomar sanoi tilaisuudessa, että hallituksen toteuttamat erilaiset toimenpiteet ovat tehostaneet viljelijöiden tulot.

Ministeriön budjettimäärärahat ovat moninkertaistuneet vuodesta 2013-2014, kun pääministeri Narendra Modin johtama hallitus pitää alaa erittäin tärkeänä, hän lisäsi. Lyhytaikaisesta satolainasta Tomar sanoi, että siitä ei ole pulaa. varoja alalle, ja nykyisen verotuksen maatalouden luottotavoite on sidottu 20 000 000 rupiaan keskittyen karjanhoitoon, maitotalouteen ja kalatalouteen. Normaalisti maatalouslainojen korko on 9 prosenttia. Hallitus on kuitenkin myöntänyt korkotukea tarjotakseen lyhytaikaisia ​​satolainoja kohtuuhintaan ja auttaakseen lisäämään maatilojen tuotantoa. Hallitus myöntää 2 prosentin korkotuen varmistaakseen, että viljelijät saavat lyhytaikaisia ​​maatalouslainoja enintään Rs 3 lakh efektiivisellä korolla 7 prosenttia vuodessa.

Puhuessaan Kisan-luottokortista (KCC) Sitharaman sanoi, että pankkien tulee toimittaa kaikki asiaankuuluvat tiedot 31. joulukuuta 2023 mennessä ”Kisan Rin -portaalia” varten, jonka hän käynnisti auttaakseen maanviljelijöitä hyödyntämään KCC Yojanan mukaisia ​​tuettuja lainoja. Hän kysyi myös DFS:ltä. Sihteeri Vivek Joshi varmistaa, että pankit toimittavat kaikki tiedot säädetyssä ajassa.Valtiovarainministeri julkisti myös Ghar Ghar KCC:n kampanjan järjestelmän kyllästymiseksi. Kampanja käynnistetään 1. lokakuuta 2023. Sitharaman vakuutti maatalousministerille, että hän varmistaa, että pankit tekevät tässä asiassa täydellistä yhteistyötä, jotta se onnistuisi. Pääministeri Fasal Bima Yojanan osalta hän sanoi, että vastoin palkkion keräämistä Rs 29000 crore, on ollut korvausvaatimus Rs 1,40 lakh crore.Tässä tilaisuudessa valtiovarainministeri julkisti käsikirjan Weather Information Network Data Systems (WINDS) -portaalista.

Heinäkuussa lanseeratussa portaalissa hyödynnetään kehittynyttä säätietojen analytiikkaa tarjotakseen sidosryhmille käytännönläheisiä näkemyksiä säästä, jotta he voivat tehdä perusteltuja päätöksiä maataloudessa. Tämä kattava käsikirja tarjoaa myös sidosryhmille perusteellisen käsityksen portaalin toiminnoista, tietojen tulkinnasta ja tehokkuudesta. hyödyntäminen, antaa viljelijöille, poliittisille päättäjille ja erilaisille maatalousyhteisöille mahdollisuuden tehdä tietoon perustuvia valintoja. Se kattaa myös ministeriön parametrisen satovakuutusjärjestelmän, sen lisäksi, että satoriskin lieventämiseen ja katastrofiriskien vähentämiseen ja lieventämiseen tähtäävät järjestelmään kuulumattomat parametriset vakuutusohjelmat vakuutusalan ylläpitämä. Viitaten ”YesTech”-nimiseen sadonarviointityökaluun, joka lanseerattiin tällä Kharif-kaudella vehnän ja riisin osalta, Sitharaman ylisti aloitetta ja pyysi, että tämä ulotettaisiin koskemaan kaikkia viljelykasveja, erityisesti öljysiemeniä ja palkokasveja. Hän korosti että viljelykasvien satoarvio on erittäin tärkeä poliittisille päättäjille vähimmäistuen vahvistamisessa ja näiden hyödykkeiden vientiä ja tuontia koskevien päätösten tekemisessä.

Kisan Rinin digitaalinen alusta tarjoaa kattavan kuvan viljelijöiden tiedoista, lainanmaksun yksityiskohdista, korkotukivaatimuksista ja järjestelmän käytön edistymisestä, mikä edistää saumatonta integraatiota pankkien kanssa kohdennetumman ja tehokkaamman maatalouden luoton saamiseksi. 30. maaliskuuta KCC-tilejä on noin 7,35 miljardia. Lausunnossa todetaan, että sanktioitu kokonaisraja on 8,85 000 000 000 miljoonaa rupiaa. KCC:n etujen laajentamiseksi ovelta ovelle -kampanja tavoittaa muut kuin KCC:n haltijat, jotka hyötyvät keskusjärjestelmästä PM-KISAN.Maatalousministeri ilmoitti. että pääministeri Kisan Samman Nidhin alaisuudessa on noin 9 miljoonan edunsaajaa, ja KCC Ghar Ghar Abhiyaanin tavoitteena on yhdistää noin 1,5 miljoonan edunsaajaa, jotka eivät vielä ole liittyneet KCC:n järjestelmään.

Samankaltaiset artikkelit