Valtiovarainministeri tapaa julkisyhteisöjen johtajia, arvioi taloudellista kehitystä – Banking & Finance News

Nirmala Sitharaman, Public sector banks india, PSBs in India, public banks performance india, GNPA ratio india, NARCL, SCBs, finance ministry

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharman tapasi lauantaina julkisen sektorin pankkien johtajia ja arvioi niiden taloudellista kehitystä.

Lähteiden mukaan kokouksessa keskusteltiin kyberturvallisuuteen liittyvistä huolenaiheista ja rahoitussektorin riskeistä.
Myös petokseen ja tahallisiin laiminlyönteihin liittyvät kysymykset ja Kansallisen Omaisuuden jälleenrakennus Oy:n (NARCL) eteneminen nousivat keskusteluun, he sanoivat.

Tämä on luultavasti viimeinen täysi tarkistuskokous ennen talousarvion 2024-25 esittelyä ja myöhemmin ensi vuonna pidettäviä parlamenttivaaleja.
Suorituskyvyn osalta PSU-pankit ovat ansainneet noin 68 500 miljoonan Rs:n nettovoiton kuluvan tilikauden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana.

Pankkien taseet kasvoivat vuosina 2022–2023 tervettä vauhtia sekä talletusten että luottojen kasvun kiihtyessä.
Scheduled Commercial Banks (SCB) -suorituskykyisten bruttovarojen suhde (GNPA) laski vuosikymmenen alimmalle tasolle, 3,9 prosenttiin maaliskuun 2023 lopussa ja edelleen 3,2 prosenttiin syyskuussa.

Raportin mukaan vuosina 2018-19 alkanut pankkien varojen laadun paraneminen jatkui vuosina 2022-23. BKTL-suhde oli kuluvan julkisen talouden huhti-syyskuussa 3,2 prosenttia.

NARCL, valtion yksikkö, perustettiin vuonna 2021, ja sen enemmistöosuus omisti julkisen sektorin pankit (PSB) ja loput yksityiset pankit. Canara Bank oli sponsoripankki.

Se on rekisteröity Intian keskuspankissa omaisuuden jälleenrakennusyritykseksi vuoden 2002 arvopaperistamis- ja jälleenrakennuslain sekä turvallisuusetujen täytäntöönpanon mukaisesti.

Aiemmin tässä kuussa valtiovarainministeriö piti katsauskokouksen julkisten tv-kanavien johtajien kanssa ja pyysi heitä seuraamaan kaikkia tapauksia, erityisesti 20:tä yleisintä maksukyvyttömyys- ja konkurssilain tapausta osana huonon omaisuuden hallintaa.
Kokouksessa julkisyhteisöjen toimitusjohtajien ja toimitusjohtajien kanssa rahoituspalvelusihteeri Vivek Joshi pyysi heitä tarkistamaan 20 yleisintä tapausta kuukausittain niiden ratkaisemiseksi.

Samankaltaiset artikkelit