Intian inflaatio neljän kuukauden korkeimmillaan – CaFE Invest News

Dollar index today

Kirjailija: Gaurang Somaiya

Rupia nousi viime viikolla Yhdysvaltain dollaria vastaan, ennen kuin Intiasta, Kiinasta ja Yhdysvalloista julkaistiin tärkeitä inflaatiolukuja. Kotimaan rintamalla inflaatio nousi joulukuussa 5,69 %, korkeimmalla tasolla neljään kuukauteen verrattuna edellisen kuukauden 5,55 % nousuun.

Toisaalta perusinflaatio hidastui 3,77 prosenttiin. Elintarvikkeiden inflaatio, joka muodostaa lähes puolet kuluttajahintakorista, oli joulukuussa 9,53 %, kun se marraskuussa oli 8,70 % vihannesten, palkokasvien ja mausteiden hintojen noustessa. Intian teollisuustuotannon kasvu hidastui marraskuussa 2,4 prosenttiin lokakuun 16 kuukauden korkeimmasta 11,6 prosentista.

Rupiaan kohdistuvat voitot ovat olleet rahastovirran takana, jonka arvioitiin olevan 800–900 miljoonaa dollaria. Äskettäinen ehdotus Intian joukkovelkakirjojen lisäämisestä Bloomberg EM:n paikallisvaluuttaindeksiin vauhdittaa myös rupian vahvistumista.

Tällä viikolla kotimaisella rintamalla kauppataseen numero on tärkeää katsoa; odotetaan, että alijäämä voi kasvaa ja se voi rajoittaa rupian vahvistumista huolimatta johdonmukaisesta rahastovirrasta Intian osakkeissa ja velkasegmentissä.

Viime aikoina RBI:n valuuttavarannot ovat nähneet melkoisesti heilahteluja, ja uusimmat tiedot osoittivat, että varannot putosivat 5,89 miljardilla dollarilla 617,3 miljardiin dollariin verrattuna edellisen viikon yli 2,7 miljardin dollarin nousuun.

Talouskalenterissa markkinatoimijat pitävät silmällä kotimaan rintamalla julkistettavaa kauppataseen numeroa. Muutamat tärkeät tiedot muista talouksista aiheuttavat todennäköisesti vaihtelua ristiin. USDINR-parin osalta odotamme sen käyvän sivuttain ja noteeraavan välillä 82,70 ja 83,20.

Globaalit valuutat

Dollari tärkeimpiä kurssejaan vastaan ​​vaihdettiin kapealla vaihteluvälillä ja volatiliteetti pysyi alhaisena, koska markkinaosapuolet pysyivät varovaisina Yhdysvaltojen inflaatioluvussa. Volatiliteetti pysyi korkealla sen jälkeen, kun Yhdysvalloista julkaistut työpaikkatiedot ylittivät arviot.

Tiedot osoittivat, että Yhdysvaltain talous lisäsi joulukuussa 216 000 työpaikkaa verrattuna edellisen kuukauden tarkistettuun määrään 173 000 työpaikkaa. Markkinaosapuolet pysyivät varovaisina ennen Yhdysvaltojen inflaatiolukua, jonka hinnat nousivat joulukuussa 3,4 % verrattuna edellisen kuukauden 3,1 %:n nousuun.

Ilman vaihtelevia elintarvikkeiden ja energian hintoja, myös kuluttajahintaindeksi nousi 3,9 % joulukuussa edellisen kuukauden 3,8 %:sta. Toisessa lukemassa viikoittaiset työttömyyskorvaukset muuttuivat vain vähän, 202 000 verrattuna arvioon 210 000.

Tällä viikolla Yhdysvalloista vähittäismyynti, Philly Fedin valmistusindeksi ja alustava kuluttajien mielipidenumero. Odotettua paremmat tiedot voivat pitää dollarin tuen alempana.

Jeni on viime viikkoina heikentynyt hitaasti ja tasaisesti Yhdysvaltain dollaria vastaan ​​sen jälkeen, kun tiedot osoittivat työntekijöiden reaalipalkkojen supistumisen marraskuussa 20. kuukautta peräkkäin – hämmentävä virkamiesten toivomus palkkojen noususta ennen politiikan kiristämistä.

Dollarin tappiot pysyivät rajallisina sen jälkeen, kun Fed-jäsenet sanoivat, että on vielä liian aikaista vaatia koronlaskuja, koska keskuspankilla on vielä matkaa saada inflaatio takaisin 2 prosenttiin. Tällä viikolla Japanista ei odoteta julkaistavan merkittäviä taloustietoja, ja turvavaluuttaan vaikuttaa dollariindeksin muutos.

Samankaltaiset artikkelit