Maatalousmarkkinoiden runkopaikat Intian riisikaupan rajoitusten poistamiseksi

rice, rice market, export curbs, rice prices, consumers, El nino, China, importer, food prices, elections, food security, domestic prices

Roomassa sijaitseva maatalousmarkkinoiden tietojärjestelmä (AMIS) sanoi muistiinpanossa juuri ennen G20-maiden johtajien huippukokousta täällä totesi, että Intian riisin viennin rajoitukset sekä El Ninoon liittyvät huolenaiheet alueen riisintuotannosta ovat mullistaneet viljan maailmanlaajuiset markkinat. Thaimaan hinnat ovat nousseet 20 % viime kuusta.

Intia, joka on yksi suurimmista elintarvikeviljojen tuottajista, oli viime vuonna kieltänyt vehnän viennin ja asettanut useille riisilajeille vientikieltoja tai vientiveroja lisätäkseen kotimaista tarjontaa.

G20-maiden johtajat suostuivat myös olemaan määräämättä vientikieltoja tai -rajoituksia, jotka aiheuttavat WTO:n sääntöjen mukaisia ​​markkinavääristymiä. New Delhi Leadersin lauantaina antama julkilausuma päätti tukea AMIS-operaatiota lannoitteiden ja kasviöljyjen sisällyttämiseksi siihen, kun taas verkosto keskittyy tällä hetkellä vehnään, maissiin, riisiin ja soijapapuihin.

Maailmanlaajuisista vehnätarjouksista AMIS, virastojen välinen alusta, joka lanseerattiin vuonna 2011 elintarvikkeiden maailmanmarkkinahintojen nousun seurauksena, on todennut, että hintoihin kohdistuu edelleen paineita runsaan mustanmeren viennin vuoksi kilpailukykyisin hinnoin, mutta markkinat ovat edelleen epävakaat, kun markkinat ovat päättyneet. aloite ja Venäjän hyökkäykset Ukrainan vientilaitoksiin ovat lisänneet epävarmuutta.

New Delhin johtajien julistuksessa vaadittiin ”viljojen, elintarvikkeiden ja lannoitteiden esteettömiä toimituksia Venäjältä ja Ukrainasta” kysynnän tyydyttämiseksi kehitysmaissa ja vähiten kehittyneissä maissa, erityisesti Afrikassa.

”Uskomme, että kaikki Venäjää eristävät aloitteet epäonnistuvat, ja kaikkia Mustanmeren jännitteitä eskaloivaa askelta tulisi välttää”, Turkin presidentti Tayyip Erdogan sanoi sunnuntaina G20-huippukokouksen päätyttyä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Venäjä irtisanoutui Mustanmeren viljasopimuksesta heinäkuussa, vuosi sen jälkeen, kun se oli ollut YK:n ja Turkin välitys, sillä sen oma elintarvike- ja lannoitevienti oli esteitä ja Ukrainan viljan riittämättömyys meni sitä tarvitseviin maihin.

Samaan aikaan AMIS on myös sanonut, että maailmanlaajuiset soijapavun ja maissin tuotantonäkymät ovat parantuneet tänä vuonna, ja varastojen odotetaan kasvavan uudelleen huolimatta kuivuudesta Pohjois-Amerikassa, Argentiinassa ja osassa Eurooppaa.

AMIS, jonka tavoitteena on lisätä elintarvikemarkkinoiden läpinäkyvyyttä ja poliittista vastausta elintarviketurvaan, lanseerattiin elintarvikkeiden maailmanlaajuisen hintapiikin jälkeen vuosina 2008–2010.

Roomassa sijaitseva verkosto tarjoaa foorumin poliittisten toimien koordinointiin markkinoiden epävarmuuden aikoina. G20-huippukokouksen julkilausumassa todettiin myös Global Agricultural Monitoring -ryhmän vahvistaminen, jotta voidaan tehostaa yhteistyötä varhaisvaroitusjärjestelmien kanssa.

Samankaltaiset artikkelit