Sementtiala: kapasiteetin lisääminen, konsolidointi eteenpäin

cement sector, industry news

Maan sementtiala on lisännyt kapasiteettia, ja se panostaa pääasiassa infrastruktuurikustannusten kasvuun sekä uusien että hylättyjen alueiden laajennuksilla.

Kuitenkin, koska käytettävissä on lähes 25 miljoonaa tonnia vuodessa (MTPA) jännitteistä omaisuutta, fuusiot ja yrityskaupat voivat olla helppo tapa päästä eroon.

Nyt Adani-konserniin kuuluva Ambuja Cements (ACL) hankki 56,74 %:n osuuden Sanghi Industriesista (SIL) 5 000 miljoonan Rs:n arvolla on vasta alkua. Yrityskaupan jälkeen Adani Cementsin (Ambuja Cements ja ACC) kapasiteetti nousee 73,6 MTPA:aan nykyisestä 67,5 MTPA:sta, mutta se ei muuta nokkimisjärjestystä.

UltraTech Cement, jonka kokonaiskapasiteetti on 133 MTPA, on edelleen listan kärjessä, jota seuraa Adani Cement (ACC & Ambuja Cements) 67,5 MTPA:lla. Shree Cement 49,9 MTPA:lla, Dalmia Cement (Bharat) 43,7 MTPA:lla, Nuvoco Vistas (25 MTPA), JSW (19 MTPA) ja India Cements (16 MTPA) ovat muita luettelossa.

Adani Groupin puheenjohtajan Gautam Adanin mukaan SIL:n miljardin tonnin kalkkikivivarantojen avulla ACL lisää Sanghipuramin sementtikapasiteettia 15 MTPA:han seuraavan kahden vuoden aikana. Lisäksi jatkuvalla 14 MTPA:n kapasiteetin lisäyksellä ja 5,5 MTPA:n kapasiteetin käyttöönotolla Dahejissa ja Amethassa Adani-konsernin kapasiteetti on 101 MTPA vuoteen 2025 mennessä.

ACL suunnitteli kapasiteetin lisäämistä 140 MTPA:han vuoteen 2028 mennessä, ja tällä hankinnalla se ”saavutetaan etuajassa”, ACL:n johtaja Karan Adani sanoi.

Intia on Kiinan jälkeen toiseksi suurin sementin tuottaja ja kuluttaja, jonka kokonaiskapasiteetti on 570 tonnia vuoden 22 vuoden lopussa.

”Ennustamme sementin kysynnän CAGR:ksi 5 % tilikaudella 24-26 verrattuna 3,8 %:iin tilikaudella 13-22. Odotamme Intian sementtiteollisuuden volyymin kasvun 8 % yy 24 tilikaudella”, Nomuran raportissa todetaan, ja se arvioi sementtikapasiteetin kasvavan 7 % 23-25 ​​tilikaudella verrattuna 5,6 % 13-22 tilikauteen.

UltraTech Cement puolestaan ​​suunnittelee nostavansa asennettua kapasiteettia 159 MTPA:iin 25 vuoden aikana. Aditya Birla -konsernin yritys suunnittelee lisäävänsä 42 MTPA:n kapasiteettia eri puolilla maata yhdessä jauhatusyksiköiden ja bulkkiterminaalien kanssa.

”Tämä kasvu vahvistaa asemaamme maailman kolmanneksi suurimpana sementtiyhtiönä Kiinan ulkopuolella ja vertaansa vailla olevana johtajana Intiassa”, Aditya Birla -konsernin puheenjohtaja Kumar Mangalam Birla sanoi osakkeenomistajille pitämässään vuosikertomuksessa.

”Tänä vuonna otimme käyttöön 12,4 MTPA:n lisäkapasiteetin harmaasementtiä ja otimme käyttöön 2,2 MTPA:n tehdasteollisuuden sementtikapasiteetin Patliputrassa huhtikuussa 2023. Yrityksesi on jo aloittanut työt seuraavan 22,6 MTPA:n kasvuvaiheen parissa”, hän sanoi.

Shree Cement suunnitteli kapasiteetin laajentamista 80 miljoonaan tonniin vuoteen 2030 mennessä, ja HM Bangurin johtama yritys investoi 5 500-6 000 miljoonaa rupiaa erilaisiin projekteihin.

Kapasiteetin lisäyksiä etsivät muun muassa Dalmia Cement (Bharat), Nuvoco Vistas ja JSW.

Toimiala on myös nähnyt useita konsolidaatioita viimeisen vuosikymmenen aikana, kuten Adani hankki Ambuja Cementsin ja ACC:n, Dalmia osti Jaiprakash Associatesin ja Anjani Portland Cement osti Bhavya Cementsin enemmistöosuuden.

Tämä voisi myös olla tie eteenpäin intialaisille sementtiyhtiöille, alan asiantuntija sanoi.

Samankaltaiset artikkelit