FPI:t tekevät nettomyyjistä; nostanut 4 200 rupiaa auton osakkeina syyskuussa tähän mennessä

FPI, market, foreign portfolio investor, FPI news,

Kuuden kuukauden johdonmukaisten ostojen jälkeen ulkomaiset portfoliosijoittajat (FPI) ovat kääntäneet nettomyyjiä vetämään osakkeista syyskuussa tähän mennessä 4 200 miljoonaa rupiaa Yhdysvaltain joukkolainojen nousevan tuoton, vahvistuneen dollarin ja maailmantalouden kasvun vuoksi. Ulkomaisen portfoliorahan ulosvirtaus voi jatkua ensi viikolla tai parilla, YES Securities (India) Ltd:n sijoitusneuvoja Nitasha Shankar sanoi.

”Meidän on myös pidettävä silmällä rupian voimakasta volatiliteettia, joka voi vaikuttaa FPI-virtoihin eteenpäin”, hän lisäsi. Talletusyhteisöjen tietojen mukaan ulkomaiset salkkusijoittajat (FPI) ovat nostaneet osakkeista tähän mennessä (8.9. asti) nettosummaa 4 203 miljoonaa rupiaa.

Tämä tapahtui sen jälkeen, kun FPI:n osakesijoitukset olivat saavuttaneet neljän kuukauden alimman 12 262 miljoonan rupian elokuussa. Ennen viimeisintä ulosvirtausta FPI:t ostivat lakkaamatta intialaisia ​​osakkeita viimeisen kuuden kuukauden aikana – maaliskuusta elokuuhun – ja toivat kauden aikana 1,74 lakh crorea. Geojit Financial Servicesin sijoitusstrategi VK Vijayakumar selitti, että trendin kääntyminen syyskuussa johtui nousevista Yhdysvaltain joukkolainojen tuotoista ja dollariindeksin nousutrendistä.

Shankar sanoi, että tärkeimmät syyt ulosvirtaukselle voivat johtua dollarin vahvistumisesta, kun dollariindeksi jatkoi vahvaa nousuvauhtiaan, ja nousevat Yhdysvaltain 10 vuoden valtion joukkovelkakirjalainojen tuotot koskettaen 15 vuoden huippuaan kuluneella viikolla. ”Nettomääräinen ulosvirtaus johtui pääasiassa epävarmuudesta, joka liittyy globaaliin korkomaailmaan, erityisesti Yhdysvalloissa, ja huoleen maailmantalouden kasvusta”, Morningstar Intian tutkimuspäällikkö Himanshu Srivastava sanoi.

Nämä huolet johtuvat laajemmista globaaleista makrotaloudellisista tekijöistä, mukaan lukien raakaöljyn hinnannousu ja inflaatioriskien uudelleen ilmaantuminen, hän sanoi. Hän sanoi lisäksi, että huoli USA:n tulevasta koronnostosta ja sen mahdollisista vaikutuksista maailmantalouteen ovat saaneet sijoittajat varovaisemmiksi, mikä on saanut heidät omaksumaan ”odota ja katso” -lähestymistavan. Osakkeiden lisäksi FPI:t sijoittivat katsauskaudella maan velkamarkkinoille 643 miljoonaa ruplaa.

Tämän ansiosta FPI:n osakesijoitukset ovat tänä vuonna saavuttaneet 1,31 miljoonaa rupiaa ja velkamarkkinoilla lähes 28 825 miljoonaa rupiaa. Toimialojen osalta FPI:t ovat jatkuvasti ostaneet pääomahyödykkeitä ja sähköä. Finanssialan FPI-myynti pitää kuitenkin pankkien blue chipien hinnat alhaisina. Geojitin Vijayakumar sanoi, että FPI:iden voidaan odottaa kääntävän ostajia, kun dollariindeksi ja Yhdysvaltain joukkolainojen tuotot laskevat, mikä puolestaan ​​riippuu USA:n tulevista inflaatio- ja kasvutiedoista.

Samankaltaiset artikkelit