Vilkuta ne valkoiset: Kuinka pitää hampaat puhtaina ja loistavina oikein – Lifestyle News

how to clean the teeth, keeping the teeth clean, whitening teeth, how to get white teeth

Puhtaat hampaat vaativat enemmän kuin tavallinen harjaus. Tarjolla on myös ammattimaista hampaiden puhdistusta, jota monet suosittelevat kuuden kuukauden välein. Tohtori Adosh Lall, Indraprastha Apollo Hospitalin periodontologian ja suun implantologian vanhempi konsultti, sanoo: ”Ammattimainen hampaiden puhdistus hammasklinikalla on tärkeä osa hyvän suun terveyden ylläpitämistä. Vaikka säännöllinen harjaus ja hammaslangan käyttö kotona ovat välttämättömiä, ammattipuhdistus tarjoaa syvemmän puhdistuksen, jota on vaikea saavuttaa pelkällä päivittäisellä suunhoitorutiinilla. Hammaslääkärit käyttävät erikoistyökaluja plakin ja hammaskiven kertymien poistamiseen, mikä voi olla haastavaa poistaa tavallisella hammasharjalla. Yleensä suositellaan ammattimaista hampaiden puhdistusta vähintään kahdesti vuodessa, vaikka tiheys voi vaihdella yksilöllisten tarpeiden mukaan. Jotkut ihmiset, erityisesti ne, joilla on tiettyjä hammasongelmia, saattavat tarvita useammin puhdistusta, kun taas toiset, joilla on erinomainen suuhygienia, saattavat tarvita harvempia käyntejä. Säännöllinen ammattimainen puhdistus auttaa ehkäisemään iensairauksia, reikiä ja muita hammasongelmia, mikä edistää suun terveyden yleistä hyvinvointia.”

Lanka ja hammasvälihammasharja ovat kaksi tapaa puhdistaa hampaiden välit, joihin tavallinen hampaiden harjaus ei yletä. Hampaiden välisen puhdistus (hampaiden välissä), joka on olennainen kokonaisvaltaisessa suun hoidossa, on yhtä tärkeä kuin harjaus, ja sen tulisi tapahtua ennen harjausrutiinia. Varsinkin tiukassa hampaiden välisessä kosketuksessa hammaslangalla on tärkeä rooli, kun taas leikkauksista, hammastuista tai iästä johtuvat hampaidenvälit edellyttävät hammasväliharjan käyttöä optimaalista puhdistusta varten.

Hampaiden välisen puhdistus on olennainen osa kattavaa suuhygieniaa. Vaikka on totta, että monet ihmiset, mukaan lukien huomattava määrä intialaisia, eivät puhdista hampaiden välistä säännöllisesti, käytäntö tarjoaa ainutlaatuisia etuja, joita harjaus yksin ei voi tarjota. Hampaiden välisen puhdistus auttaa poistamaan plakkia ja ruokahiukkasia hampaiden välistä ja ienrajaa pitkin, alueilta, joihin hammasharja ei usein pääse tehokkaasti. Hampaiden välisen puhdistuksen laiminlyönti voi johtaa plakin kerääntymiseen hampaiden väliin, mikä lisää reikien, iensairauksien ja pahanhajuisen hengityksen riskiä. American Dental Association suosittelee hammasvälien puhdistuslangan käyttöä vähintään kerran päivässä optimaalisen suun terveyden ylläpitämiseksi. Hammalan käytön sisällyttäminen päivittäiseen rutiinisi säännöllisten ammattipuhdistusten ohella edistää terveellisempää ja kimmoisampaa hymyä.

Ihanteellinen aika pestä hampaat, joko ennen aamiaista tai sen jälkeen, on herättänyt keskustelua. Tärkeintä on odottaa riittävän pitkä aika happamien tai sokeristen ruokien ja juomien nauttimisen jälkeen. Happamat aineet voivat pehmentää kiillettä, ja välitön harjaus voi johtaa kiilleeroosioon. Siksi on yleensä suositeltavaa odottaa vähintään 30 minuuttia ruokailun jälkeen ennen hampaiden harjaamista.

Jos haluat harjata mieluummin ennen aamiaista, huuhtele suusi vedellä ruokailun jälkeen ja pese hampaat sen jälkeen. Jos päätät harjata aamiaisen jälkeen, odota jonkin aikaa happamien ruokien tai juomien nauttimisen jälkeen. Tärkeää on säilyttää suunhoitorutiinisi johdonmukaisuus ja varmistaa, että puhdistat huolellisesti kaikki hampaiden pinnat.

Vaikka suolaa on perinteisesti käytetty lievänä hankausaineena suuhygieniassa, on tärkeää lähestyä tätä käytäntöä varoen. Hioma-aineet, mukaan lukien suola, voivat vahingoittaa hammaskiillettä, jos niitä käytetään liian aggressiivisesti. Emali on hampaiden suojaava ulkokerros ja sen säilyminen on ratkaisevan tärkeää suun terveyden ylläpitämisen kannalta. Kohtuus on avainasemassa, jos päätät käyttää suolaa hioma-aineena. On suositeltavaa neuvotella hammaslääkärin kanssa ennen kuin otat epätavanomaisia ​​menetelmiä osaksi suunhoitorutiiniasi. Useimmissa tapauksissa säännöllinen harjaus fluorihammastahnalla, hammaslangan käyttö ja ammattipuhdistukseen osallistuminen riittää ylläpitämään optimaalista suun terveyttä ilman, että tarvitaan ylimääräisiä hankaavia aineita. Hyvän suun terveyden ylläpitäminen sisältää yhdistelmän säännöllistä kotihoitoa, ammattimaista siivousta ja tietoon perustuvaa suuhygieniakäytäntöjä koskevaa päätöksentekoa. On tärkeää räätälöidä suunhoitorutiini tarpeidesi mukaan ja neuvotella hammaslääkärin kanssa henkilökohtaisten neuvojen saamiseksi.

Samankaltaiset artikkelit