15 vuoden FMCG-volyymikasvu 3,4 prosenttia, sanoo BCG

FMCG, Competitors, consumers, top news, business news, industry news, CII,

Boston Consulting Groupin (BCG) viimeisimmän, yli 15 vuoden ajalta alan tutkimuksensa mukaan kotimainen nopeasti liikkuva kulutustavara (FMCG) on kamppaillut volyymien kasvun kanssa vuosikymmeniä.

Maanantaina CII FMCG -huippukokouksessa julkaistu tutkimus maalaa synkän kuvan markkinoista sanomalla, että teollisuuden volyymikasvu on ollut 3,4 % vain vuosina 2007-2023, vaikka kotitalouksien kokonaiskulutuskulut ovat kasvaneet 6,1 % samana ajanjaksona.

Tutkimus paljasti, että FMCG-kulutukseen ovat vaikuttaneet kilpailevat kategoriat, kuten vapaa-aika, viihde, matkustaminen, ulkona syöminen, kestotavarakulut ja televiestintä, mikä on vienyt lompakkojen osuutta markkinoiden keski- ja yläpäässä. Pakattujen kotitaloustarvikkeiden, kodinhoitotuotteiden sekä pakattujen elintarvikkeiden ja juomien hinnat ovat yli kaksinkertaistuneet vuodesta 2012, mikä osaltaan painetta volyymin kasvuun.

Lisäksi varakkaat kotitaloudet (joiden tulot ovat yli 10 lakh vuodessa), jotka muodostavat 16 prosenttia kaikista Intian kotitalouksista, käyttävät 32 prosenttia FMCG-tuotteisiin. Sama kotitalousluokka kattaa 90 prosenttia vapaa-ajan ja autojen menoista, BCG sanoi.

Häiriöt, kuten vuoden 2016 demonetisointi ja sitä seurannut tavara- ja palveluvero (GST) sekä Covid-19-epidemia vuosina 2020–2022, ovat kuitenkin vaikuttaneet negatiivisesti kulutukseen markkinoiden alemmassa osassa, lähinnä maaseutu- ja puolikaupungeissa Intiassa. .

Lisäksi tutkimuksessa todettiin, että se ei ole auttanut sitä, että inflaatiopaineet ja sään epävarmuus ovat edelleen vahingoittaneet maaseudun kulutusta, vaikka teollisuuden volyymien kasvu voi olla 5–6 prosenttia seuraavan vuosikymmenen aikana, kun tarjontapuolen rajoitteet paranevat ja kuluttajat tulevat markkinoille. kulutuskori tulevaisuudessa.

”FMCG kertoo, kuinka monta kuluttajaa voit tavoittaa ja kuinka voit auttaa heitä siirtymään brändittömästä kulutuksesta merkkikulutukseen tai auttaa heitä vaihtamaan tuotteitaan, hintaan, pakkaukseen ja myynninedistämiseen. Kun vauraus kasvaa ja yhä useammat kuluttajat alkavat päästä kulutusverkkoon, teollisuuden volyymien kasvu voi parantua, mikäli myös tarjontapuolen toimet kasvavat”, sanoi Abheek Singhi, MD ja vanhempi kumppani, BCG:n käytäntöjohtaja Mumbaissa.

Vaikka FMCG-yritysten painopiste on viime aikoina siirtynyt yleiskaupan elvyttämiseen, jonka osuus toimialasta on 80 prosenttia, ja suoran jakelun tavoittavuuden laajentamiseen, Singhi sanoi, että keskittyminen kategorian kehittämiseen ja lompakkonäkökulman omaksumiseen tai sen ymmärtämiseen, mitä kuluttajat napsauttavat ja ei napsauta, voi auttaa lisäämään markkinoiden volyymien kasvua.

K Ramakrishnan, MD, Etelä-Aasia, Kantar WorldPanel, sanoi, että kasvavilla luokilla on vahva maaseutufokus ja että ne ovat myös yleensä aktiivisia innovaatioiden suhteen. ”Kasvavien kategorioiden brändit reagoivat hyvin makrotilanteisiin. He räätälöivät käsityksiä näiden trendien ympäriltä”, Ramakrishnan sanoi viitaten hygienia- ja terveydenhuoltotuotteiden kasvuun Covid-19-pandemian aikana.

Covidin jälkeinen ”hygieniatietoinen” ja ”välipaloja intensiivinen” kuluttaja on lisännyt segmenttien, kuten nuudeleiden, keksien ja hyönteismyrkkyjen, osuutta kokonaismäärän muutoksessa, Ramakrishnan lisäsi.

Pakatut nuudelit ovat vaikuttaneet 78 %:iin, kun taas keksit ja hyönteismyrkyt ovat vaikuttaneet 67 %:iin ja kumpikin 64 % volyymin muutoksen osalta.

Ostajat etsivät myös käyttömukavuutta ajansäästön ja helppokäyttöisyyden vuoksi ja ovat valmiita maksamaan enemmän tuotteista, jotka tarjoavat sitä. Esimerkiksi, vaikka pesukoneiden levinneisyys kasvoi vuoden 2014 8 prosentista 22 prosenttiin nyt, pesukoneissa käytettävien jauheiden ja nestemäisten pesuaineiden kysyntä nousi 26 prosenttiin ja 35 prosenttiin kymmenen vuoden takaisesta pienestä osuudesta, Ramakrishnan sanoi.

Samankaltaiset artikkelit