RBI ei kommunikoi toimitusjohtajan vaihdosta, Kotak Bank sanoo

Kotak Mahindra Bank, Kotak Mahindra Bank ceo, Kotak Mahindra Bank new ceo, rbi on Kotak Mahindra Bank

Kotak Mahindra Bank ilmoitti maanantaina, ettei se ole saanut Intian keskuspankilta (RBI) mitään ilmoitusta sen toimitusjohtajan jälkeisestä suunnitelmasta. ”Haluamme todeta, että RBI:ltä ei ole virallista tai epävirallista viestintää Kotak Mahindra Bankille tai sen hallituksen jäsenille toimitusjohtajan vaihdosta”, pankki sanoi lehdistötiedotteessa.

Pankki lisäsi, että sillä on kaikki viranomaishyväksynnät, mukaan lukien RBI:n antamat hyväksynnät osuudelleen vakuutustytäryhtiöissä, eikä se ole saanut päinvastaista virallista tai epävirallista ilmoitusta.

Selvennys tulee sen jälkeen, kun Bloombergin raportti aiemmin päivällä sanoi, että pankkialan sääntelyviranomainen pakottaa yksityistä lainanantajaa valitsemaan jonkun riveinsä ulkopuolelta nykyisen toimitusjohtajan Uday Kotakin seuraajaksi. Uutisraportissa kerrottiin myös, että RBI tarkastelee, aiheuttavatko pankkiryhmän vakuutusyksiköissä omistamat osuudet riskiä sen vakaudelle.

Kotak jää eläkkeelle pankin toimitusjohtajan tehtävästä 31.12.2023 ja siirtyy johtoon ulkopuolisena johtajana. Viimeinen päivä, jolloin pankki antaa suosituksensa seuraajasta, on 31. elokuuta. Kotak Mahindra Bankin odotetaan ehdottavan vähintään kolmea nimeä – kahta sisäistä ehdokasta ja yhtä ulkopuolista – tässä paremmuusjärjestyksessä, joista RBI hyväksyy yhden nimitettäväksi. .

Äskettäisessä raportissa välitysyritys Jefferies totesi, että KVS Manian tai Shanti Ekambaram, molemmat toiminnanjohtajat, olisivat parempana ylimpään tehtävään. ”Sujuva peräkkäisyys on avain pankin palkkion moninkertaisuuden ylläpitämiseen. Lisääntynyt mahdollisuus ulkopuoliseen toimitusjohtajaan voi olla hieman negatiivinen, koska se lisäisi epävarmuutta johdon muutoksista”, raportissa todetaan.

Samankaltaiset artikkelit