Pankkien non-food-luotot kasvoivat 16 % kesäkuussa: RBI:n tiedot

rbi, bank non-food credit, banking and finance, banking sector,

Pankkien non-food-luotot kasvoivat 16,3 prosenttia vuodentakaisesta (yoY) 143,63 biljoonaan rupiaan kesäkuun lopussa, mikä on yli 15,6 prosentin kasvu toukokuussa, Intian keskuspankin (RBI) julkaisemat sektorikohtaiset luotonantotiedot. maanantaina osoitti.

Luotot maataloudelle ja siihen liittyville aloille nousivat 20 % vuotta aiemmasta 17,96 biljoonaan rupiaan, kun taas teollisuuden luotot kasvoivat 8,1 % 34,24 biljoonaan rupiaan. Luotot palvelusektorille nousivat 27 % vuotta aiemmasta 38,85 biljoonaan rupiaan.

Palvelusektorilla luotot muille kuin pankkirahoitusyhtiöille kasvoivat huimat 35 prosenttia vuotta aiemmasta 14,24 biljoonaan rupiaan, kun taas henkilökohtaisten lainojen määrä kasvoi 21 prosenttia 42,60 biljoonaan rupiaan.

Luotonannon kasvu kesäkuussa on linjassa analyytikoiden arvioiden kanssa. CareEdge Ratingsin raportin mukaan luottojen kasvu on todennäköisesti 13–13,5 % vuoden 24 tilikaudella, kun HDFC:n ja HDFC Bankin yhdistämisen vaikutusta ei oteta huomioon. Jos fuusio otetaan mukaan, kasvuvauhdin odotetaan olevan noin 3 % korkeampi, se sanoi.

Lisäksi henkilölainasegmentin odotetaan menestyvän hyvin verrattuna toimiala- ja palvelusegmentteihin vuonna 24. Korkeat korot ja maailmanlaajuinen epävarmuus voivat kuitenkin vaikuttaa luottojen kasvuun Intiassa. Lisäksi inflaation hidastuminen voi myös johtaa käyttöpääoman kysynnän vähenemiseen, se lisäsi.

Luottokanta kasvoi toukokuussa 16 %, mutta pankkien tuoreiden rupialainojen painotettu keskikorko (WALR) laski 7 peruspistettä (bps) toukokuun 9,27 prosentista kesäkuun 9,20 prosenttiin, kerrotaan keskuspankin erillisestä tiedotteesta. . Pankkipankkien rupialainojen WALR nousi kesäkuussa 4 peruspisteellä kuukaudesta 9,82 prosenttiin. Lisäksi pankkien rahastopohjaisen lainakoron (MCLR) yhden vuoden mediaanimarginaalikustannus laski kesäkuun 2023 8,65 prosentista 8,63 prosenttiin heinäkuussa 2023, RBI sanoi.

Samankaltaiset artikkelit