M&M Finance pyrkii vähentämään GNPA:ta 100 bps:llä

M&M Finance, finance

Ei-pankkirahoitusyhtiö (NBFC) Mahindra & Mahindra Financial Services (M&M Finance) aikoo laskea vaiheen 3 bruttovarallisuussuhteen eli GNPA:n osuutta 3–3,25 prosenttiin loppuun mennessä. kuluvan tilikauden 4,35 prosentista kesäkuussa, varapuheenjohtaja ja toimitusjohtaja Ramesh Iyer kertoi FE:lle vuorovaikutuksessa.

”Emme näe NPA:n kertymistä, ja jos asiat jatkuvat samalla tavalla, uskomme, että 3–3,25% (GNPA) on täysin mahdollista”, hän sanoi.

Koska NBFC:n kattavuusaste on 60 %, se suunnittelee ottavansa yhteyttä asiakkaisiin lainojen selvittämiseksi tai irtisanomiseksi. Mikäli asiakas haluaa luopua omaisuudestaan, NBFC voi hyväksyä ehdotuksen ja alentaa brutto-NPA-suhdetta vaikuttamatta yleiseen kannattavuuteen. NBFC:n keräystehokkuus oli keskimäärin 94 % ensimmäisen vuosineljänneksen aikana sijoittajaesittelyn mukaan.

M&M Finance raportoi perjantaina 353 miljoonan rupian nettovoiton vuoden 2010 ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mikä on 58 % enemmän kuin vuotta aiemmin, mikä johtui lainakannan voimakkaasta kasvusta, joka kasvoi 28 % vuotta aiemmasta ja 5 % vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä 86 732 rupjoona. .

Raportointineljänneksen aikana suoritetut maksut nousivat 28 % vuodentakaisesta 12 165 rupjoonaan. Maksujen kasvu oli laajapohjaista kaikissa ajoneuvosegmenteissä, NBFC sanoi ja lisäsi, että se keskittyy enemmän käytettyjen ajoneuvojen segmentin, pk-yrityslainojen, leasing- ja henkilölainojen kasvattamiseen. ”Olemme erittäin luottavaisia ​​ja pidämme kiinni laajemmasta strategiastamme, jonka esitimme maaliskuussa 2022. Silloin olimme sanoneet, että tuplaamme kirjanpitomäärämme vuoteen 2025 mennessä. Uskon, että risteilymme hyvin tähän suuntaan, kuten teimme myös viime vuonna. ”, Iyer sanoi.

NBFC:n luotonannon kasvun odotetaan jatkuvan nykyisellä tasolla maaseutu- ja kaupunkiseutualueiden korkeamman ajoneuvokysynnän sekä käytettyjen ajoneuvojen segmentin korkeamman kysynnän ansiosta.

M&M Finance käynnistää yhteislainauskumppanuuden State Bank of Indian (SBI) kanssa edistääkseen lainakasvuaan seuraavan kahden viikon aikana. ”Uskon, että olemme erittäin pitkälle edenneet ja ilmoitamme pian järjestelystämme… Se (kumppanuus SBI:n kanssa) on tarkoitettu huippuluokan asiakkaille, jotka etsivät pitkäaikaista lainaa edullisemmin. Tällä hetkellä emme voi palvella näitä asiakkaita, mutta SBI:n kaltaisen suuren pankin kanssa voimme varmasti tehdä niin”, Iyer lisäsi.

M&M Financen bruttomarginaali pieneni raportointineljänneksen aikana 6,8 prosenttiin, kun se vuotta aiemmin oli 8,2 %. Supistuminen johtui NBFC:n tuotevalikoiman muutoksesta, jossa huippuasiakkaiden osuus kasvoi 10-12 % kokonaiskannasta, missä lainatuotto on tyypillisesti alhaisempi.

Positiivinen puoli on kuitenkin se, että nämä korkealuokkaiset asiakkaat auttavat NBFC:tä alentamaan toimintakulujaan ja luottokustannuksiaan. Jatkossa NBFC pystyy nostamaan nettokorkomarginaalia 7,1 prosenttiin 7,1 prosenttiin 24. tilikaudella, kun käytössä olevien ajoneuvojen segmentissä nähdään enemmän vetoa korkeammilla tuotoilla.

Samankaltaiset artikkelit