Talousarvio 2024 | Miten Indian Railwaysin kunnianhimoinen ”One Station One Product” -suunnitelma menestyi? Tämän aloitteen purkaminen lisää alkuperäiskansojen tuotteiden leviämistä ja vahvistaa heimoyhteisöjä – Railways News

As of November 2023, a total of 1,189 OSOP outlets are operational at 1,083 railway stations (Image/@WesternRly)

Aikakaudella, jota ohjaavat teknologian harppaukset, on erittäin tärkeää tunnistaa heimoyhteisöjen kudottu perinteinen käsityötaide. Alustan tarjoaminen näille lahjakkaille käsityöläisille ei vain suojele kulttuuriperintöä, vaan myös antaa heille mahdollisuuden esitellä ainutlaatuisia käsitöitään ja tuotteitaan maailmanlaajuiselle yleisölle.

Unionin budjetissa 2022–2023 tämä hetki tuli ”One Station One Product” -tuotteen ilmoituksen myötä.

Pohditaan alkuperäiskansojen näyttämön tarjoamisen merkitystä, tutkitaan symbioottista suhdetta kulttuurin säilyttämisen ja taloudellisen voimaantumisen välillä sekä järjestelmän tähän asti menestymistä.

”One Station One Product” (OSOP) lanseerattiin edistämään ”Vocal for Local” -ohjelmaa, ja se on tuonut lisätulomahdollisuuksia syrjäytyneille yhteiskunnan osille.

Marraskuussa 2023 yhteensä 1 189 OSOP-toimipistettä on toiminnassa 1 083 rautatieasemalla. Nämä myyntipisteet on jaettu paikallisille edunsaajille, joihin kuuluu muun muassa 184 käsityöläistä, 630 käsityöläistä, 147 kutojaa ja 202 maatalous-/metsätuotteiden tuottajaa.

Lisäksi OSOP-järjestelmän tarjoamia mahdollisuuksia on 30.11.2023 mennessä käyttänyt yhteensä 41 280 suoraa edunsaajaa.

Indian Railwaysin jatkuvan ponnistelun myötä asemien kehittäminen ja matkustajapalveluiden tarjoaminen, mukaan lukien OSOP-pisteiden tarjoaminen, rahoitetaan yleensä Plan Head – 53:sta ”Customer Amenities” -ohjelmasta.

Järjestelmä on tarjonnut paremmat toimeentulomahdollisuudet muun muassa paikallisille käsityöläisille, savenvalajille, kutojille/käsityökutojille ja käsityöläisille tarjoamalla myyntipisteitä rautatieasemille eri puolilla Intiaa.

Maaliskuussa 2022 pilottiprojektina käynnistetty Intian rautateiden One Station One Product -aloite tarjoaa paikallisille yksilöllisesti suunniteltuja myyntipisteitä kotimaisten tuotteiden myyntiin.

Nämä kioskit/myyntipisteet tunnistetuilla rautatieasemilla, joissa myydään ja markkinoidaan paikallisilta valmistajilta hankittuja tuotteita, parantavat heidän taitojaan ja toimeentuloaan.

Näitä tuotteita ovat muun muassa alkuperäiskansojen valmistamat esineet, paikallisten kutojien käsityöt, käsityöt, kuten maailmankuulut puuveistokset, ja muut jalostetut/puolijalostetut elintarvikkeet.

Ahmedabadin National Institute of Designin (NID) suunnittelema kuminauha mahdollistaa omaperäiset myyntipisteet, joissa on hyvä näkyvyys alkuperäiskansojen tuotteille, mikä hyödyttää paikallisia käsityöläisiä.

”One Station One Product” on nimenomaan kyseiselle paikalle ja sisältää alkuperäiskansojen valmistamia esineitä, paikallisten kutojien käsityöt, käsitöitä, kuten maailmankuulut puunveistot, chikankarit, zari-zardozi-työt vaatteissa, mausteet teetä, kahvia ja muita alkuperäiskansojen jalostettuja tuotteita. alueella kasvatettu.

Esimerkiksi Koillis-Intiassa OSOP-kojuilta voi ostaa lajikkeita assamilaista pithaa, perinteistä rajbongshi-mekkoa, jhapi, paikallista tekstiiliä, juuttituotteita (hattu, Gamocha, nukke). Jammussa ja Kashmirissa Kashmiri girda, Kashmiri kahwa ja kuivatut hedelmät ovat kuuluisia. Etelä-Intiassa cashew-tuotteet, mausteet ja chinnalapatti-käsintehty sareet kiinnittävät matkustajien huomion. Samoin kirjonta & zari zardozi, kookoshalva, paikallisesti kasvatetut hedelmät, jalostetut elintarvikkeet ja bandhani ovat kuuluisia maan länsiosassa.

Samankaltaiset artikkelit