Aadhaaria ei pidetä pätevänä todisteena syntymäajasta: EPFO

Aadhaar, EPFO, UIDAI, top news, EPFO news, latest news, money news, business news,

Eläkerahastoelin EPFO ​​on ilmoittanut, että se ei enää käytä Aadhaaria voimassaolevana asiakirjana syntymäajan todistamiseen. Virallisessa kiertokirjeessä 16. tammikuuta Employees’ Provident Fund Organization (EPFO) sanoi, että päätös Aadhaarin poistamisesta tehtiin Intian yksilöllisen tunnistusviranomaisen (UIDAI) ohjeen perusteella.

Kiertokirjeen mukaan Aadhaar poistetaan myös asiakirjojen luettelosta syntymäajan oikaisua varten. UIDAI oli kiertokirjeessään 22.12.2023 sanonut, että Aadhaar-numeroa voidaan käyttää henkilön henkilöllisyyden todentamiseen, joten se ei sinänsä ole todiste syntymäajasta.

UIDAI totesi myös, että monet elimet, kuten EPFO, ovat käyttäneet Aadhaaria syntymäajan vahvistamiseen. UIDAI oli myös sanonut, että monet korkeimmat tuomioistuimet ovat päätöksissään korostaneet, että Aadhaar ei ole kelvollinen todiste syntymäajasta.

Kelvollisena todisteena syntymäajasta käytetään erilaisia ​​asiakirjoja, kuten syntymä- ja kuolinrekisterin myöntämä syntymätodistus, minkä tahansa tunnustetun valtion hallituksen tai yliopiston myöntämä arvopaperi, PAN (Permanent Account Number) -kortti.

Samankaltaiset artikkelit