Greater Noida West: Hotspot asuin- ja liikekiinteistöille

Greater Noida West: A hotspot for residential & commercial real estate

Greater Noida West tai Noida Extension on noussut yhdeksi nopeasti kasvavista kiinteistöjen mikromarkkinoista National Capital Region (NCR) pandemian jälkeen. Tämä alue on itse asiassa saamassa suosiota asuinkiinteistökohteena NCR:ssä useista syistä. Vaikka mikromarkkinoiden suhteellisen edulliset 2 ja 3 BHK-asunnon asuntotyypit ovat NCR:n muihin osiin verrattuna houkutelleet keskiluokkaisia ​​ja ensiasunnon ostajia, mutta sen läheisyys ja yhteydet talouskeskuksiin sekä laajennettujen teiden ja metroverkoston kautta ovat olleet tärkeitä. tehdä paikasta helpommin saavutettavissa.

ANAROCKin mukaan useiden tunnettujen rakennuttajien uudet projektit ovat mahdollistaneet myös asuinkiinteistöjen pidon parantumisen. Ennen kaikkea puhdas ja vihreä ympäristö NCR:n muihin osiin verrattuna on lisä vetovoima terveellisempää ja rauhallisempaa elämäntapaa etsiville.

”Mikromarkkinoiden asuinkiinteistöjen hinnat ovat olleet jatkuvassa nousussa vuodesta 2022 lähtien. Sitä ennen pääoman arvot olivat varsin vakaat heleän kysynnän vuoksi, koska monet suuret infraprojektit olivat käynnissä. Niiden valmistuttua olemme nähneet arvojen nousun, koska myös kysyntä on vahvistunut”, sanoo Ashim Chowdhury, ANAROCK Groupin tutkimusjohtaja.

Myös vuokrauskysynnän nähdään voimistuvan. Vuokra-asuntomarkkinat ovat saamassa suosiota lähialueen eri yritysten nuoren työssäkäyvän väestön keskuudessa. Kun toimistoon paluu on kiihtynyt pandemian jälkeisellä aikakaudella, myös mikromarkkinat ovat nähneet lisääntyneen vetovoiman vuokrakysynnän suhteen. Vaihtoehtojen saatavuus 1, 2 ja 3 BHK:ssa on mahdollistanut kysynnän.

”Parantuneet yhteydet ja massiivinen siirtyminen fyysiseen infrastruktuuriin yhdessä suhteellisen alhaisten hintapisteiden kanssa tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden omistaa kiinteistöjä näillä mikromarkkinoilla. Suurten taloudellisten keskusten ja parannetun infrastruktuurin olemassaolo pitää todennäköisesti kysynnän vilkkaana tulevaisuudessa”, Chowdhury lisää.

Alan asiantuntijat sanovat, että Noida Extension on sijaintipaikkana kehitetty palvelemaan kaikkien ikäryhmien ihmisten tarpeita sen eri aloilla, mukaan lukien sektorit 4 ja 16 asumiseen, instituutioihin, vähittäiskauppaan ja kauppaan; Sektori 1 asumiseen; Sector Techzone-4 IT:n, asumisen, instituutioiden, vähittäiskaupan ja kaupan yhdistelmälle. Mikromarkkinat tarjoavat suhteellisen edullisia kahden ja kolmen makuuhuoneen asuntoja verrattuna NCR:n muihin osiin.

– Uutena asuinpaikkana Noida Extension on ansainnut tarpeeksi suosiota. Vuosina 2012–2016 paikka oli suosittu kohtuuhintaisten 18–50 000 rupioiden arvoisten yksiköiden suosiossa, ja se houkutteli mahdollisimman paljon loppukäyttäjiä ostamaan kotinsa ja tietysti myös sijoittajia. Lähes vuosikymmenen siirtymisen jälkeen uudet sektorit, kuten Sektori 10, 12, sekä olemassa olevien sektoreiden ylijääneet tontit tarjoavat uuden ajan ja huippuluokan yksiköitä, mikä houkuttelee premium-luokan ostajia. Tätä ruokkivat alueella kasvavat IT- ja infrastruktuuri-investoinnit. Nyt lähtötason yksikkö on lähes 3 kertaa kalliimpi ja maksaa noin 40 000 rupiaa. Yksikköhinnat nousevat 1 miljoonan rupiaan eritelmien mukaan.

2BHK-yksikkö hyvässä yhteiskunnassa Noida-Greater Noida Expresswayn sektoreilla maksaa 80–95 lakhia, kun taas Noida Extensionissa voit saada saman yksikön hintaan 50–70 lakh. Noida Expresswayn 3BHK-yksikön hinta on 95 000 000 000 000 000 kr verrattuna sen saatavuuteen Greater Noida Westissä lähtöhintaluokkaan 65–80 000 000 rupiaa.

– Vuoteen 2020 asti pääoman arvot olivat vakaat heikon kysynnän vuoksi, sillä monia infrahankkeita oli vielä rakenteilla. Mutta vuoden 2022 jälkeen Noida Extensionin hinnat ovat nousseet tasaisesti. Muuttovalmiin kiinteistöjen kysyntä vahvistui, ja vuoden 2020 hinta, joka on noin 3 800–4 200 rupiaa neliöjalkaa kohden, nousi 5 500–6 500 ruplaan vuonna 2023 ja jossain rupiaan. 7 500–8 000 per neliöjalka mukavuuksien ja teknisten tietojen perusteella.

”Olemme nähneet alueella radikaalin muutoksen sekä asuntojen että liikekiinteistöjen kysynnässä tammikuusta 2023 alkaen. Hallituksen uusien politiikkojen ja infrastruktuurityöntöjen myötä ostajat ovat asettaneet alueen etusijalle ja toivomme, että kehittäjät ylittävät aiemmat myyntiluvut tänä aikana. juhlakausi viime vuoteen verrattuna. Yhdistyksenä me myös painostamme jäseniämme nopeuttamaan rekisteröintiprosessia, mikä varmasti parantaa yleistä mielialaa”, sanoo Dinesh Gupta, CREDAI Western UP:n sihteeri.

Alueen merkittäviä hankkeita ovat Nirala Estate (sektori-Techzone 4), Arihant One (sektori 1), Apex Golf Avenue (sektori -1), Exotica Dreamville (sektori – 16B), Eros Sampoornam (sektori 2), RG Luxury Homes ( Sector-16C), ATS Homecraft Happy Trails (sektori 10) ja CRC Sublimis (sektori 1).

Äskettäin käynnistettyihin ja tuleviin projekteihin kuuluvat CRC Joyous (Techzone 4), RG Luxury Homes Phase – 2 sektorilla 16, Eros Sampoornam vaihe 2 Palm Olympia Phase-2 (Gaur City Sector 16C), Civitech Strings sektorissa 12 yhdessä Eledecon ja muiden kehittäjien kanssa. tunkeutumaan potentiaalisille markkinoille erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

RG Groupin johtaja Himanshu Garg sanoo: ”Vahva kuluttaja-ajattelu ja sijoittajien luottamus kiinteistöihin ovat lisääntyneet paljon, kun hyvät rakennuttajat johtavat uusien asuntojen tarjonnassa ja ostajat pitävät niitä turvallisina sijoituskohteina. Kiinteistöjen hintojen kolminkertaistuessa vanhat loppukäyttäjät ja sijoittajat ohjaavat kysyntää ja investoivat jälleen markkinoille. Asumisen jälkeen sama vaikutus vauhdittaa vähittäiskaupan ja kaupan kasvua.”

Samankaltaiset artikkelit