Rahasi: Vastakkaisen sijoittajan on oltava rohkea

investment news, how to invest, personal finance, how to manage personal finance, money, money financial express

Sijoittamisen alalla on yleistä alistua laumamentaliteettiin. Todellinen sijoitusvoitto riippuu kuitenkin joukosta erottumisesta ja vastakkaisen ajattelutavan omaksumisesta.

Vastakkainen ajattelutapa pyörii vakiintuneen viisauden haastamisen ja yleisten vakaumusten tutkimisen ympärillä. Siihen kuuluu aliarvostetun omaisuuden etsiminen, päinvastaisten sijoitusmenetelmien löytäminen ja halukkuus ottaa laskelmia riskejä, kun muut epäröivät. Tässä on keskeisiä periaatteita, jotka helpottavat vastakkaisen ajattelutavan viljelyä sijoitusstrategiassasi

Itsenäinen ajatus

Tämä edellyttää henkilökohtaista tutkimusta, tietojen tarkastelua ja itsenäisten johtopäätösten tekemistä. Vältä luottamasta pelkästään muiden mielipiteisiin (etenkin Internetistä löytyviin sijoitusvinkkeihin) tai sokeasti ajamasta lauman perässä. Haasta vallitsevat oletukset ja kaivaudu syvemmälle paljastaaksesi piilotetut mahdollisuudet.

Pitkän aikavälin näkökulma

Pitkän aikavälin näkökulman omaksuminen on ensiarvoisen tärkeää vastakkaisessa sijoittamisessa. Katso ohimenevien markkinatrendien ulkopuolelle ja ota huomioon omaisuuden perusarvo. Kärsivällisyys ja halu säilyttää sijoitukset pitkällä aikavälillä voivat tuottaa huomattavaa tuottoa markkinoiden järjettömyyden vuoksi.

Vastakohtaista analyysiä

Vastakkainen sijoittaminen tarkoittaa, että kun kaikki ostavat, sinä harkitset myyntiä ja päinvastoin. Tämä saattaa edellyttää investointeja epäsuotuisille sektoreille tai tilapäisiä takaiskuja kokevien osakkeiden ostamista, mutta joiden perusta on vakaa. Käytä tietoja tunnistaaksesi globaalit makrotrendit, markkinoiden tehottomuudet ja ristiriitaiset indikaattorit (lasku-/bull-vedot).

Riskienhallinta

Vastakkaisen ajattelutavan omaksuminen ei tarkoita holtitonta riskinottoa. Ymmärrä kuhunkin sijoitukseen liittyvät riskit ja ole valmis tarvittaessa leikkaamaan tappioita. Riittävä riskienhallinta mahdollistaa menestyksen myös ristiriitaisissa hankkeissa.

Hyväksy epäsuositut päätökset

Laumaa vastaan ​​ajaminen vaatii rohkeutta, mutta voi tuottaa huomattavia palkintoja. Valmistaudu kritiikkiin ja pysy keskittyneenä tutkimukseesi ja analyysiisi. Vastakkaisen ajattelutavan omaksuminen asettaa sinut epäkonformistiseksi sijoittajaksi, joka erottuu joukosta.

Samankaltaiset artikkelit