Lontoon varoja houkutellaan Intian infrastruktuuriin

India, UK, India infrastructure, India UK pact, top news, latest news, business news, infrastructure news,

Intia ja Iso-Britannia allekirjoittavat todennäköisesti helmikuun alussa sopimuksen Lontoossa sijaitsevien potilaspääoman rahastojen lisäämisestä maailman viidenneksi suurimman talouden kasvavalle infrastruktuurisektorille. Intia tavoittelee 5-10 miljardin dollarin tulovirtaa alkuvaiheessa luodakseen projektirahoituksen konseptin, jota sijoittajat voivat toistaa.

Hallituksen määrittämät tärkeimmät infrastruktuurialot, joille myönnetään rahoitusta Yhdistyneen kuningaskunnan ja Intian välisestä infrastruktuurin rahoitussillasta, ovat uusiutuva energia, suuret kansalliset moottoritiehankkeet ja rautatiehankkeet. ”Muiden hankkeiden investointijärjestelyt antavat mallin, jota voidaan toistaa konseptin todisteena”, virkamies sanoi.

Arvion mukaan Intia vaatii lähes 2 biljoonaa dollaria infrastruktuuri-investointeja vuoteen 2030 mennessä. Keskus asetti etusijalle sopimukset maailmanlaajuisten rahoituskeskusten kanssa Lontoosta alkaen, koska valtion rahoitus infrastruktuurihankkeille ei ollut kestävää pitkään.

Ensimmäinen rahoitussiltasopimus allekirjoitettiin City of London Corporationin ja Niti Aayogin välillä 11. syyskuuta viime vuonna, jotta osa Lontoon Cityn omaisuudenhoitajien hallinnoimista miljardeista dollareista hyödynnettäisiin intialaisiin projekteihin.

Siltamekanismi selventää ja käsittelee nousevia investointeihin liittyviä kysymyksiä niiden nopeammaksi ratkaisemiseksi. Näin ollen hallitus varmistaa, että hankkeet ovat investointikelpoisia ja pankkikelpoisia. ”Meidän on tyydytettävä sijoittajia heidän sijoitustensa turvallisuudesta”, virkamies lisäsi.

Vaikka Lontoo on maailman toiseksi suurin finanssipalvelukeskus biljoonien dollareiden sijoitettavilla varoilla, suurin osa siellä olevista omaisuudenhoitajista ei sijoita Intiaan intialaisten infrastruktuurihankkeiden tietopuutteiden vuoksi.

Ison-Britannian valtiovarainministeri Jeremy Hunt sanoi syyskuussa 2023, että ”tarkastelemme muutoksia tapaan, jolla eläke- ja vakuutusrahastojamme säännellään, koska heillä on vahva halu sijoittaa enemmän tuottavaan omaisuuteen ja meillä on valtava joukko pääomaa, joka on valmis valjastettavaksi.”

Maailmalla ei ole pulaa resursseista, sillä maailmassa on saatavilla lähes 350 biljoonaa dollaria sijoituksia varten, mukaan lukien 150 biljoonaa dollaria eläkerahastoille ja institutionaalisille sijoittajille. Koska nykyiset säästöt eivät riitä ylläpitämään korkeaa investointiastetta ja talouskasvua pitkällä aikavälillä, Intia tarvitsee nopeutettuja ulkomaisia ​​investointeja täyttääkseen tyhjiön.

Toistaiseksi Intian pyrkimykset houkutella ulkomaista pitkäaikaista pääomaa National Investment and Infrastructure Fund Limitedin (NIIFL) kaltaisilla aloitteilla eivät ole saavuttaneet suurta menestystä. Kuusi vuotta sitten lanseerattuaan NIIFL on hallinnoinut vain noin 5 miljardin dollarin omaisuutta. Pääomanmuodostusta Intiassa viime vuosina johtaa julkinen sektori, pääasiassa keskushallinto, osavaltioiden hallitukset ja valtion ylläpitämät yritykset.

Samankaltaiset artikkelit