Rahasi: Taloussovellukset tekevät elämästä yksinkertaista, mutta klikkaa varoen

personal finance

Taloussovellusten lataaminen ja henkilökohtaisten tietojesi jakaminen voi olla kätevää, mutta on erittäin tärkeää ryhtyä varotoimiin arkaluonteisten taloustietojesi suojaamiseksi. On myös tärkeää tietää, että taloustiedot ovat erittäin arkaluonteisia, ja rikkomisen seuraukset voivat olla vakavia.

Tässä on joitain varotoimia, jotka sinun on tehtävä ennen rahoitussovellusten lataamista ja tietojesi jakamista.

Tarkista sovelluksen aitous

Ennen kuin lataat minkä tahansa rahoitussovelluksen, tutki sitä. Tarkista käyttäjien arvostelut, arvioit ja kehittäjän maine. Käytä tunnettuja ja luotettuja sovelluksia hyvämaineisista rahoituslaitoksista. Vaikka useimmat mobiilisovellukset etsivät kaikkea laitteeseesi liittyvää tietoa, nämä tiedot eivät saa mennä yrityksille, jotka saattavat käyttää niitä väärin. Tarkista siksi sovelluksen pyytämät käyttöoikeudet. Varmista, että ne liittyvät sovelluksen toimintoihin. Ole varovainen, jos sovellus pyytää liiallista pääsyä laitteesi tietoihin ja ominaisuuksiin.

Lataa virallisista lähteistä

Lataa taloussovelluksia vain virallisista lähteistä, kuten Google Play Storesta Androidille tai Apple App Storesta iOS:lle. Vältä kolmannen osapuolen sovelluskauppoja tai sovellusten sivulatausta. Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Älä lataa rahoitussovelluksia kolmansien osapuolien verkkosivustoilta, foorumeilta tai epävirallisista sovelluskaupoista. Nämä lähteet voivat tarjota vaarantuneita tai väärennettyjä sovelluksia, jotka voivat vaarantaa tietoturvasi. Paras käytäntö on käydä rahoituslaitoksen tai palveluntarjoajan virallisella verkkosivustolla. Etsi linkki viralliseen sovellukseen tai mobiilipankkiosioon. Lataa sovellus suoraan viralliselta verkkosivustolta, jos se on saatavilla. Katso myös käyttäjien arvostelut ja arviot.”

Kun lataat rahoitussovelluksen, sinua voidaan pyytää antamaan henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja pankkitilisi tiedot. Jaa vain tiedot, jotka ovat tarpeen sovelluksen ominaisuuksien käyttämiseksi. Jos esimerkiksi käytät sovellusta vain tiettyjen asioiden tarkistamiseen ja ostamiseen, sinun ei tarvitse jakaa pankkitietojasi.

Esimerkiksi rahoitussovellukset, kuten pankki- tai sijoitussovellukset, eivät yleensä tarvitse pääsyä yhteystietoluetteloosi, puhelulokiisi, kameraan, mikrofoniin, tekstiviesteihin tai multimediaviesteihin tai edes sijaintilupaan. Vaikka jotkut saattavat joskus tarvita joitakin näistä luvista, esimerkiksi jos käytät sitä lähimmän konttorin tai pankkiautomaatin jäljittämiseen, se saattaa tarvita sijaintitietosi. Jos jokin taloussovellus kuitenkin tarvitsee nämä kaikki toimiakseen, se on punainen lippu.

Suojaa laitteesi

Varmista, että laitteesi on suojattu PIN-koodilla, salasanalla tai biometrisellä todennuksella. Pidä laitteesi käyttöjärjestelmä ja sovellukset ajan tasalla uusimpien tietoturvapäivitysten avulla. Varo tietojenkalasteluyrityksiä, joissa huijarit esiintyvät laillisina rahoituslaitoksina sähköpostien, tekstiviestien tai väärennettyjen verkkosivustojen kautta. Tarkista aina lähettäjän aitous.

Vältä rahoitustapahtumien suorittamista julkisissa Wi-Fi-verkoissa, koska ne voivat olla vähemmän turvallisia. Käytä luotettavaa ja turvallista verkkoa. Usein julkiset verkot voivat johtaa puhelimesi tietojen varastukseen tai väärinkäyttöön.

Pidä silmällä taloustilejäsi luvattomien tai epäilyttävien tapahtumien varalta.

Ilmoita mahdollisista ristiriitaisuuksista välittömästi pankkillesi tai rahoituslaitoksellesi. Jos huomaat tililläsi epäilyttävää toimintaa, kuten luvattomia tapahtumia tai kirjautumisyrityksiä, muista ilmoittaa siitä välittömästi taloussovelluksen asiakastukitiimille. Joskus oikea-aikainen toiminta voi säästää sinut huijaukselta.

SUOJAA TALOUDELLISET TIETOSI

  • Käytä tunnettuja ja luotettuja sovelluksia hyvämaineisista rahoituslaitoksista
  • Varmista, että laitteesi on suojattu PIN-koodilla, salasanalla tai biometrisellä todennuksella

Samankaltaiset artikkelit