Avaa mahdollisuuksia: Kiinteistöjen nousu tason 2 ja 3 kaupungeissa

Unlocking Opportunities: The rise of real estate in Tier 2 & Tier 3 cities

Intian kiinteistöala on kokemassa paradigman muutosta ja muuttaa maisemaa tason 2 ja 3 kaupungeissa. Viimeaikaiset ennusteet näiden kehittyvien markkinoiden kiinteistönäkymistä ovat erittäin lupaavat.

Vuoteen 2036 mennessä ennustettu huikea 93 miljoonan asunnon asuntokysyntä rakentajat kiinnittävät yhä enemmän huomionsa tason 2 ja 3 kaupunkeihin. Huomattavat alueet, kuten Chandigarh Tricity, Agra, Lucknow, Ujjain, Vrindavan ja Hapur, ovat nousseet muun muassa painopisteiksi. Lähes 91,6 prosenttia hankitusta maa-alueesta on varattu matalalle ja tontille, mikä kuvastaa kohtuuhintaisten asuntojen valtavaa tyydyttämätöntä kysyntää.

”Julkisten ja yksityisten sidosryhmien yhteistyöllä on keskeinen rooli infrastruktuurin kehittämisessä ja taloudelliselle hyvinvoinnille suotuisan ympäristön edistämisessä. Kiinteistöjen hintojen nousu metrokaupungeissa on saanut kehittäjät tutkimaan tason 2 ja 3 kaupunkeja ja tunnustamaan ne hyödyntämättöminä mahdollisuuksien varastoina”, sanoo Mohit Goel, MD, Omaxe Group.

Useat katalysaattorit tukevat tason 2 ja 3 kaupunkien lupaavia näkymiä. ”Parannetut yhteydet, start-up-ekosysteemien suosio ja kasvava vähittäiskauppa ohjaavat kysyntää asuin- ja kaupallisissa segmenteissä. Infrastruktuuripäivitykset, mukaan lukien laajennetut tieverkostot ja tehokkaat liikennejärjestelmät, ovat entisestään vahvistaneet näiden kaupunkien houkuttelevuutta sekä yrityksille että asukkaille”, sanoo Radheecka Rakesh Garg, johtaja, Rajdarbar Realty.

”Intian valmistautuessa kiihtyvään kaupungistumiseen, tason 2 kaupungit ovat saamassa uutta merkitystä kiinteistömaailmassa. Kaupungistumisasteen ennustetaan saavuttavan 36 prosenttia tänä vuonna ja huikeat 50 prosenttia vuoteen 2050 mennessä, joten nämä kaupungit ovat kehittymässä eloisiksi kasvu- ja innovaatiokeskuksiksi, jotka lisäävät valtavasti niiden kiinteistönäkymiä”, sanoo Yash Miglani, MD, Migsun Group.

”Samaan aikaan liikekiinteistösektori on todistamassa renessanssia 2. tason kaupungeissa infrastruktuurin parannusten ja muuttuvien kulutustottumusten vauhdittamana. Tricity-alue, johon kuuluvat Chandigarh, Mohali ja Panchkula, on esimerkki tästä suuntauksesta, jota vauhdittavat strategiset investoinnit ja yhteistyö. Ennakoivat kehittäjät ovat edelläkävijöitä muutosprojekteissa, jotka vastaavat niin yritysten kuin kuluttajienkin erilaisiin tarpeisiin”, sanoo Piyush Kansal, johtaja, Royale Estate Group.

Kiinteistöjen tulevaisuus 2- ja 3-tason kaupungeissa on kivetty ennennäkemättömillä mahdollisuuksilla kehittäjille ja sijoittajille.

”Oikeilla painopisteillä ja investoinneilla nämä kaupungit ovat valmiita nousemaan osallistavan ja kestävän kaupunkikasvun keskuksiksi. Kehittäjälle ja sijoittajalle tason 2 ja 3 kaupungit ovat hedelmällinen maaperä kasvulle ja laajentumiselle. Hyödyntämällä näiden kaupunkien ainutlaatuisia ominaisuuksia ja mukautumalla kuluttajien muuttuviin mieltymyksiin, sidosryhmät voivat vapauttaa hyödyntämätöntä arvoa ja saada kestävää tuottoa sijoitukselle”, sanoo Pawan Sharma, MD, Trisol RED.

Kun tarina Intian kiinteistötarinasta kehittyy edelleen, tason 2 ja 3 kaupungit ovat tämän muuttavan matkan etujoukossa ja avaavat uusia vaurauden ja edistyksen rajoja. Kehittyvän infrastruktuurin, kehittyvien yritysekosysteemien ja hallituksen aloitteiden tukemana asuinkiinteistöt tason 2 ja 3 kaupungeissa ovat tämän muutoksen eturintamassa. Kokonaisvaltaisen lähestymistavan omaksuminen kiinteistökehitykseen, joka kattaa asuin-, liike- ja yhteiskunnalliset mukavuudet, on välttämätöntä elinvoimaisten ja kestävien kaupunkiekosysteemien luomisessa.

Samankaltaiset artikkelit