Mikä on Intian kultakiihkeyden salaisuus? Se ei ole sitä mitä luulet

What's the secret behind India's gold obsession? It's not what you think

Intian hääteollisuus, jonka arvo on 130 miljardia dollaria, on dynaaminen ja monipuolinen, ja se sisältää valikoiman tuotteita ja palveluita. Näiden tuotteiden ja palveluiden tärkeimpiä luokkia ovat korut, vaatteet, tapahtumien järjestäminen, catering, valokuvaus, viihde jne.

Ulkomaisen välitysyrityksen Jefferiesin raportin mukaan kulutuksen näkökulmasta hääkorut muodostavat tyypillisesti suurimman osan häämenoista, ja ne muodostavat noin neljänneksen kokonaiskulutuksesta, jota seuraa catering 20 % ja tapahtumat 15 % jne.

Hääalan palveluntarjoajat kuuluvat suurelta osin järjestäytymättömään ja erittäin hajanaiseen luokkaan, joka koostuu monista pienimuotoisista yrityksistä ja yksittäisistä palveluntarjoajista, jotka palvelevat sekä vähän että paljon kuluttavia. Tämä tarkoittaa, että pienemmät ja alueelliset toimijat pystyvät paremmin vastaamaan kuluttajien tarpeisiin.

Mahdollisuus suurille järjestäytyneille pelaajille

”Tämä on kuitenkin myös suurille järjestäytyneille toimijoille mahdollisuus saada markkinaosuutta, kun he rakentavat valmiuksia vastata alueellisiin mieltymyksiin. Useat yritykset, kuten Titan, Kalyan Jewellers, Vedant Fashions, ABFRL jne. ovat hyvissä asemissa
tämä siirtyminen järjestäytyneisiin toimijoihin kasvavilla markkinoilla”, raportissa sanotaan.

Korut ovat usein suurin ostokategoria intialaisissa häissä sen syvän kulttuurisen ja uskonnollisen merkityksen vuoksi, välitys painotti.

55 % korujen kokonaismarkkinoista on hääkoruja

Myös koruteollisuudessa häät ovat keskeinen kysyntätekijä – 50–55 prosenttia korujen kokonaismarkkinoista painosta laskettuna on hääkoruja, jota seuraa päivittäinen kuluminen 35 prosentilla ja muotivaatteet 20 prosentilla. ”Intiassa on myös ikivanha Streedhan-avioliittokonsepti, jossa omaisuutta, omaisuutta ja koruja annetaan morsiamelle tulevaisuuden taloudellisen turvan takaamiseksi. Tämä on edelleen syvään juurtunut Intiassa, mikä lisää lainan kysynnän joustamattomuutta korusegmentille.”

Intian lakien mukaan naisilla on luovuttamattomat oikeudet ”streedhaniin”, joita voidaan vaatia myös eron jälkeen. Morsiamen lähisukulaiset lahjoittavat myös koruja häiden yhteydessä. Joissakin tapauksissa perheillä on taipumus ostaa kultaharkkoja tai -kolikoita säännöllisesti useiden vuosien ajan, jotka sitten muunnetaan morsiuskoruiksi lähempänä hääpäivää.

Intia oli maailman suurin kultakorujen kuluttaja vuonna 2022 ja toiseksi suurin kuluttaja vuonna 2023 ostaessaan 600 tonnia vuonna 2022 ja 526 MT vuonna 2023, ja korujen kokonaismarkkinoiden koko oli 65-70 miljardia dollaria, raportin mukaan.

”Mielenkiintoista on, että maaseudun osuus on suurempi kuin kaupungeissa, koska maaseudun kuluttajilla on rajalliset mahdollisuudet säästää muilla säästövälineillä erityisesti häiden ja sadonkorjuun jälkeen.

Siirtyminen järjestäytymättömästä vähittäiskaupasta järjestäytyneeseen vähittäiskauppaan

Lisäksi toimiala on todistamassa siirtymistä järjestäytymättömästä vähittäiskaupasta organisoituun vähittäiskauppaan, jota johtavat useat aloitteet, mukaan lukien GST-käyttöönotto, pakolliset leimausvaatimukset, lisääntyvä kaupungistuminen, hinnoittelun läpinäkyvyys sekä parempi tuotteiden ja palvelujen laatu.

Järjestäytyneen korujen vähittäiskaupan osuus kokonaismarkkinoista vuonna 2007 oli 6 % ja tällä hetkellä 37 % kokonaismarkkinoista. Tämän muutoksen keskeisiä hyötyjiä ovat muun muassa koko Intian korujen jälleenmyyjät, kuten Titan (Tanishq), Kalyan Jewellers, Senco Gold jne.

Hääkoruilla on pienemmät marginaalit ja enemmän kilpailua sekä alueellisia vivahteita

Arki- tai muotikoruihin verrattuna häiden aikana ostetut korut ovat suurelta osin tavallisia kultakoruja, joiden marginaalit ovat pienemmät. Tällä segmentillä on myös paljon korkeampi kilpailun intensiteetti, suurempi herkkyys maksujen tekemiselle ja siten suurempi järjestäytymättömien ja alueellisten toimijoiden osuus.

Lisäksi alueelliset mieltymykset ovat avainasemassa, sillä mallit vaihtelevat osavaltioittain. Etelä-Intian osavaltioiden morsiamen häät ovat keskimäärin huomattavasti raskaampia kuin muissa kuin eteläisissä osavaltioissa. Jopa osavaltioissa, joissa on vertailukelpoiset tulot asukasta kohden eteläisiltä ja muilta alueilta, on jyrkkiä eroja korujen ostotavoissa.

Muutaman viime vuoden aikana järjestäytyneet toimijat ovat keskittyneet enemmän hääkorusegmenttiin huolimatta sen alhaisemmista marginaaleista sen suuren tilaisuuden vuoksi. Pelaajat, kuten Titan, ovat ottaneet käyttöön aluekohtaisia ​​hääkokoelmia kilpaillakseen paremmin paikallisten pelaajien kanssa.

Bollywoodin vaikutus:

Korukauppiaat tekevät usein yhteistyötä Bollywood-elokuvien, erityisesti suuren mittakaavan aikakauden draaman kanssa, suunnitellakseen ja luodakseen elokuvassa käytettyjä korusettiä.

Titan (Tanishq) teki yhteistyötä vuoden 2018 draaman Jodha Akbarin tuottajien kanssa, jotka loivat massamarkkinoille vetovoimaa kundan-, polki- ja jadau-korujen perintömalleille.

Titan (Tanishq) teki yhteistyötä Padmavatin, toisen suuren aikakauden draaman, tekijöiden kanssa suunnitellakseen, luodakseen ja lanseeratakseen Padmavati Collectionin vuonna 2018, joka koostuu chokereista, ranihaareista, jhumkeista, hathphooleista, rannekoruista, borlaista, natheista ja maangtikkaista. Padmavati-kokoelman luomiseen kului yli 200 käsityöläistä lähes 2 vuotta, ja se on edelleen suosittu ja saatavilla Tanishq-myymälöissä.

Samankaltaiset artikkelit