7. Palkkapalkkio: Kolme uutta LTC-sääntöä keskushallinnon työntekijöille elokuussa

7th pay commission ltc rules

Valtion työntekijät Viimeisimmät uutiset 16. elokuuta 2023: Department of Personnel and Training (DoPT) on julkaissut tuoreita selvennyksiä koskien ateriamaksujen hyväksyttävyyttä LTC:llä suoritetuissa junamatkoissa ja lentolippujen varaamisessa valtion tilille LTC:n osalta.

Valtionhallinnon työntekijät saavat palkkansa 7. palkkakomission suositusten mukaisesti. Näitä työntekijöitä koskevat LTC-säännöt ovat Central Civil Services (Leave Travel Concession) -sääntöjen, 1988, määräysten mukaiset. Seuraavassa on yksityiskohtia DoPT:n tekemistä selvennyksistä.

Ateriakulujen korvaus LTC:n tapauksessa

DoPT sanoi 10. elokuuta päivätyssä toimistomuistiossa, että Leave Travel Concession (LTC) -lippujen ateriamaksujen korvaus sallitaan.

”Kun otetaan huomioon se tosiasia, että Indian Railways tarjoaa nyt matkustajalle vaihtoehtoja, käyttääkö ateriapalvelua vai ei, on päätetty, että aina kun työntekijät valitsevat catering-palvelun varaaessaan lippuja kelvollisiin juniin LTC:tä varten, korvataan ateriamaksut sallitaan”, DoPT sanoi.

Lentoyhtiöiden/matkatoimistojen perimien peruutusmaksujen korvaus

DoPT on päättänyt, että molemmat peruutusmaksut, ts. (i) lentoyhtiöiden perimät peruutusmaksut ja (ii) kolmen valtuutetun matkatoimiston mahdolliset portaaliensa/alustojensa käytöstä perimät peruutusmaksut korvataan vain virallisten tarpeiden perusteella.

Lentolippujen varaus kolmen valtuutetun matkatoimiston kautta. IRCTC, BLCL ja ATT myös silloin, kun työntekijät eivät ole oikeutettuja lentomatkustukseen LTC:n nojalla

DoPT on päättänyt, että valtion työntekijöiden, joilla ei ole oikeutta lentomatkoihin, ei enää tarvitse varata lippujaan pakollisesti kolmen matkatoimiston kautta.

”On päätetty, että valtion työntekijöiden, jotka eivät ole oikeutettuja lentomatkustukseen, mutta jotka haluavat matkustaa lentäen, ei enää tarvitse varata lentolippujaan näiden kolmen matkatoimiston kautta. M/s Balmer Lawrie & Company Limited (BLCL), M/s Ashok Travels & Tours (AU), Indian Railways Catering and Tourism Corporation Ltd. (IRCTC) vain, koska korvaus rajoittuu todelliseen lentohintaan tai oikeutettuun junaan/ bussilipun hinta lyhimmälle reitille sen mukaan, kumpi on pienempi”, DoPT sanoi.

”Jos lippuja peruutetaan, peruutusmaksut vastaavat asianomaisten valtion työntekijöiden. Kuitenkin erityislupajärjestelmän tapauksessa hallituksen työntekijöiden, joilla ei ole oikeutta lentomatkoihin LTC:n nojalla, mutta jotka haluavat matkustaa lentoteitse suunniteltuun vierailupaikkaan NE-alueella, J&K:n, Ladakhin, A & N:n UT:t, on varattava varaus. heidän lentolippunsa vain kolmen ATA:n kautta”, se lisäsi.

DoPT sanoi lisäksi, että LTC-matkaa koskeva korvausvaatimus on ratkaistava yllä olevien ohjeiden mukaisesti. Jo ratkaistuja tapauksia ei kuitenkaan tarvitse ottaa uudelleen käsiteltäväksi.

Samankaltaiset artikkelit