Maaliskuun muistutuksia veronmaksajille: Tämä kuukausi on sopiva aika arvioida sijoituksesi

mutual funds, taxpayers, stocks investment, tax benefits

Maaliskuu on kaikkien veronmaksajien kannalta ratkaisevaa aikaa pysyä verovelvollisuuksiensa päällä ja tehdä järkeviä taloudellisia liikkeitä. Oletpa sitten palkallinen henkilö tai omaa yritystäsi, tässä on yksinkertainen erittely siitä, mitä sinun tulee tehdä ennen 31. maaliskuuta.

Maksa ennakkovero

Maaliskuussa on tilikauden veroennakon viimeinen eräpäivä. Laskeaksesi ennakkoverovelvollisuutesi tarkasti, arvioi vuoden kokonaistulot, mukaan lukien palkka, korkotulot, vuokratulot, myyntivoitot ja muut lähteet. Arvioi verovelvollisuutesi ja vähennä jo vähennettyä TDS:ää; kaikki TDS:n ylittävät maksettavat summat tulee tallettaa ennakkoverona ennen maaliskuun 15. päivää. Ennakkoveron on maksettava jokaisen henkilön, jonka verovelka ylittää 10 000 Rs vuodessa. Ennakkoveron maksamatta jättäminen voi johtaa koron perimiseen ja sitä kautta korkeampaan verovelvollisuuteen.

Veronkorjuu

Niille, jotka ovat sijoittaneet osakkeisiin tai sijoitusrahastoihin läpi vuoden, maaliskuu on tärkeä aika tarkastella sijoituksiaan ja mahdollisesti hyödyntää veroetuja. Harkitse joidenkin pitkäaikaisten sijoitusten myymistä. Näin voit saada pitkäaikaisia ​​pääomavoittoja (LTCG) jopa 100 000 rupiaa. Tämän jälkeen voit yhden päivän välein ostaa samoja osakkeita tai sijoitusrahastoja takaisin. Tämä strategia voi auttaa keventämään verorasitustasi ajan myötä ja samalla mahdollisesti lisäämään kokonaistuottoasi. Kun ostat osakkeita, hankintaajankohta kuitenkin tarkentuu ja omistusaika alkaa uudelleen hankintapäivästä. Jos myyt nämä osakkeet takaisinoston jälkeen 12 kuukauden kuluessa, kaikki myynnistä saatu voitto katsotaan lyhytaikaiseksi myyntivoitoksi, jonka arvosta peritään 15 %:n vero.

Tapoja säästää veroissa

Maaliskuu on sopiva aika arvioida sijoitussalkkuasi ja maksimoida tukikelpoisiin järjestelmiin. Tuloverolain pykälä 80C tarjoaa veronmaksajille useita tapoja vaatia enintään 1,5 000 rupiaa vähennyksiä tiettyihin instrumentteihin tehdyistä sijoituksista. Saatavilla on myös lisävähennyksiä sairausvakuutusmaksuista (80D jakso), kansalliseen eläkejärjestelmään suoritettavista maksuista (80CCD jakso), koulutuslainojen koroista (80E jakso), hyväksytyille hyväntekeväisyysjärjestöille tehdyistä lahjoituksista (80G jakso).

Päivitetty palautus

Niille veronmaksajille, jotka eivät ole jättäneet yhtään ilmoitusta ajalle AY21-22 (FY20-21), 31. maaliskuuta on viimeinen päivä, ennen kuin he voivat tehdä päivitetyn veroilmoituksen. Se on myös viimeinen mahdollisuus veronmaksajille tarkistaa tai päivittää AY 21-22 jätettyä ITR:ää, jos tuloja ei ole raportoitu oikein tai tuloja on valittu vääriä. Et kuitenkaan voi jättää ITR-U:ta, jos kokonaisveroa alennetaan ja tappioita lisätään, palautuksen tai palautuksen määrän lisäämisen vuoksi.

Jos kaikki tämä vaikuttaa ylivoimaiselta tai hämmentävältä, älä epäröi pyytää apua veroneuvojilta tai laillisilta tilintarkastajilta.

Kirjoittaja on kumppani, Nangia Andersen Intia. Tulokset Neetu Brahmalta.