Luottokorttikulut kasvoivat 30 prosenttia vuotta aiemmasta 1,7 biljoonaan rupiaan tammikuussa

credit card, credit card payments, credit card spends

Intian keskuspankin (RBI) viimeisimmät tiedot osoittivat, että luottokorttikulut kasvoivat 30,3 prosenttia vuodentakaisesta (yoy) 1,7 biljoonaan rupiaan tammikuussa.

Luottokorttikulut sen sijaan nousivat vain 0,8 % kuukaudessa. Tiedot osoittivat lisäksi, että suurin osa kuluista tehtiin sähköisen kaupankäynnin alustoihin ja myyntipisteisiin (PoS).

Keskimääräiset korttikulut nousivat lähes 8 % vuotta aiemmasta 16 769 rupiaan tammikuussa, mutta laskivat 0,8 % kuukaudessa (äiti).

Voimassa olevat kortit kasvoivat lähes 21 % vuodentakaisesta (yoy) 99,5 miljoonaan 31. tammikuuta. Se oli 97,9 miljoonaa joulukuun 31. päivänä.

Kymmenen suurimman pankin joukossa State Bank of India (SBI), HDFC Bank ja Axis Bank todistivat marginaalista korttimarkkinoiden osuuden laskua. Yhdessä markkinajohtajilla HDFC Bankilla, SBI:llä ja ICICI Bankilla on lähes 56 prosentin markkinaosuus jäljellä olevista luottokorteista.

HDFC Bankin, IndusInd Bankin, RBL Bankin ja Kotak Mahindra Bankin kulutusmarkkinaosuus laski tammikuussa. HDFC Bankilla, SBI:llä ja ICICI Bankilla on yhteensä lähes 63 % markkinaosuudesta luottokorttikuluissa.

Samankaltaiset artikkelit