Toinen maanviljelijä, osa Delhi Chalon agitaatiota, kuolee Khanaurissa; tiemaksut nousevat neljään – India News

Farmers protest, Delhi Chalo agitation, farmer death

62-vuotias maanviljelijä, joka oli osa ”Delhi Chalo” -kiihotusta, kuoli sydämenpysähdykseen Khanaurissa Punjabin ja Haryanan rajalla. Kuolonuhrien määrä on noussut neljään, sanoi maanviljelijäjohtaja Sarwan Singh Pandher perjantaina.

Pandher, Punjab Kisan Mazdoor Sangharsh -komitean pääsihteeri, sanoi, että kuollut maanviljelijä Darshan Singh asui Amargarhin kylässä Bathindan alueella.

”Hän oli Khanaurin rajalla ja on tämän maanviljelijöiden kiihottamisen neljäs marttyyri. Hänet on tunnistettu Darshan Singhiksi (62). Hän kuoli sydänkohtaukseen, Pandher sanoi ANI:n lainaamana.

Hän vaati, että hänen perheenjäsenilleen maksettaisiin viiden miljoonan ruplan korvaus, kuten aikaisemmissa tapauksissa on tehty.

Uutiset hänen kuolemastaan ​​tulevat taustalla 21-vuotiaan nuoren murhasta, joka oli myös osa Delhi Chalo -kiihotusta, joka alkoi helmikuun 13. päivänä. Shubhkaran kuoli Haryanan poliisin ja maanviljelijöiden välisissä yhteenotoissa. Punjab. Tapaus sattui, kun jotkut protestoivat maanviljelijät ryntäsivät kohti Khanaurin barrikadeja. Myös 12 poliisia loukkaantui yhteenotoissa.

Aiemmin toinen 73-vuotias maanviljelijä kuoli sydänkohtaukseen, kun taas 63-vuotias maanviljelijä kuoli sydämenpysähdykseen Shambhun rajalla.

Shubhkaranin kuoleman jälkeen maatilojen johtajat asettivat keskiviikkona ”Delhi Chalo” -marssin odottamaan kahdeksi päiväksi sanoen, että he päättävät seuraavasta toimintatavasta perjantai-iltana. Viljelijät ovat myös viettäneet ”mustaa päivää” perjantaina.

Tuhannet maanviljelijät ovat edelleen leiriytyneet Khanaurissa ja Shambhussa traktorivaunuineen ja kuorma-autoineen edelleen tukkimassa teitä helmikuun 13. päivästä lähtien vaatien muun muassa Swaminathan-komission suosituksen täytäntöönpanoa, vuoden 2013 maanhankintalain, MSP-lain, palauttamista.

Neljännellä neuvottelukierroksella 18. helmikuuta kolmen unionin ministerin paneeli, mukaan lukien maatalousministeri Arjun Munda, oli ehdottanut viiden sadon – moong dal, urad dal, toor dal, maissi ja puuvilla – ostamista MSP:n viljelijöiltä viideksi vuodeksi. keskusvirastot.

Samankaltaiset artikkelit