Velkajärjestelyt lisääntyvät henkilökohtaisten lainojen kautta – Pankki- ja rahoitusuutiset

personal loans, personal loans news, debt settlements personal loans, debt settlements

Odotettua korkeammat BKT-luvut vauhdittivat tunteita viime viikolla, mutta yksityisen kulutuksen vaimea kasvu on heittänyt varjon vallitsevaa optimismia. Kulutuksen hidas kasvu on tullut aikaan, jolloin henkilökohtaisten lainojen kasvu on voimakasta, mikä herättää kysymyksiä lainanottajien kulutuskohteesta.

Pankkiirit uskovat, että merkittävä osa näistä varoista joko käytetään olemassa olevien lainojen takaisinmaksuun tai sijoitetaan osakemarkkinoille spekulatiivisiin tarkoituksiin. Yleensä korkeampien henkilökohtaisten lainojen pitäisi johtaa siihen, että lainanottaja kuluttaa enemmän kestokulutustavaroihin, mutta näin ei ole toistaiseksi tapahtunut.

Yksityinen kulutus, joka sisältää kuluttajien tavaroiden ja palvelujen ostoon käyttämän rahan, kasvoi kuluvan tilikauden toisella neljänneksellä vain 3,1 %. Intian keskuspankin (RBI) tietojen mukaan henkilökohtaiset lainat ovat kasvaneet syyskuussa 30 %, elokuussa 31 % ja heinäkuussa 32 %. Liikepankkien henkilökohtaisten lainojen kokonaismäärä oli tämän vuoden syyskuun lopussa 48,26 biljoonaa ruplaa.

”Meillä ei ole tarkkaa tietoa henkilölainojen loppukäytöstä. Kun kysytään henkilökohtaisten lainojen ottamisen motiivista, lainaajat mainitsevat lomakkeessa vain ”henkilökohtaisen käytön”. Nämä lainat käytetään joko kulutushyödykkeiden ostoon tai maksamattomien lainojen ja luottokorttimaksujen maksamiseen, yksityispankin vähittäispankkijohtaja kertoi FE:lle, joka halusi pysyä nimettömänä. ”Jotkut lainaajista tulevat luoksemme säännöllisin väliajoin, ja tiedämme, että he lainaavat vanhoja lainojaan”, hän sanoi.

Henkilökohtaisia ​​lainoja otetaan myös asuntolainojen ja ajoneuvolainojen käsirahana maksettavan summan vajauksen kattamiseksi, hän lisäsi.

Osakemarkkinoiden härkäjuoksu on lisännyt myös henkilölainojen kysyntää. Osakkeiden hintojen nousun vuoksi monet ihmiset ottavat henkilökohtaisia ​​lainoja lyödäkseen vetoa osakkeista saadakseen nopeasti rahaa. Suurin osa tällaisista ihmisistä kuitenkin polttaa sormensa, asiantuntijat sanoivat.

”Monet asiakkaat näkevät henkilökohtaisen lainan oikotienä ansaita rahaa osakemarkkinoilta, mutta suurin osa heistä päätyy menettämään rahaa”, sanoi julkisen sektorin pankin kuluttajapankkitoiminnan johtaja. – Kiusaus ottaa henkilökohtainen laina on erittäin suuri, kun osakemarkkinat ovat nousussa, hän lisäsi.

Alhainen yksityinen kulutus ja henkilökohtaisten lainojen nopea kasvu on kuitenkin positiivinen uutinen keskuspankille. Asiantuntijoiden mukaan tämä tarkoittaa, että talouden ylikuumenemisen riski on pieni. ”RBI ja MPC voivat lohduttaa sitä, että yksityinen kulutus on edelleen alhaista henkilölainojen nopeasta kasvusta huolimatta, koska se minimoi talouden ylikuumenemisen riskiä. Näin alennetaan yleisen inflaation, maksutaseen ja valuutan riskiä”, sanoi Soumyajit Niyogi, Intian Ratings & Researchin analyyttisen ydinryhmän johtaja.

Samankaltaiset artikkelit