Rahalaitokset ovat olennainen osa Intian kasvua: Kant – Banking & Finance News

india,association of microfinance institutions of india,Microfinance institutions,economic growth,digitisation,E-wallets

Mikrorahoituslaitokset ovat olennainen osa maan kasvua, Intian G20-sherpa Amitabh Kant sanoi torstaina.

”Olen pitkään ollut sitä mieltä, että mikrorahoituslaitokset ovat maamme tärkeimpiä instituutioita. Heillä on keskeinen rooli sen varmistamisessa, että maa kasvaa osallistavalla tavalla”, hän sanoi Microfinance Institutions Networkin järjestämässä tilaisuudessa.

Kant totesi puheessaan, että Intian seuraava kasvuvaihe on rahoitettava luotolla. Tältä osin kyky tunkeutua maaseutualueille on avainasemassa Intian luottojen ja bruttokansantuotteen suhteen parantamisessa.

Kant huomautti, että ei voi olla skenaariota, jossa vain tietyt Intian alueet kasvavat. Tässä osallistavan Intian luominen on mikrorahoituslaitoksilla.

Tällä hetkellä maatalouden osuus Intian taloudesta on 42 prosenttia, vaikka globaalit taloudet ovat siirtymässä yrityspohjaiseen maataloudesta. Tässä Kant katsoo, että suurempi luottovirta ruokkii yrittäjyyttä Intiassa.

”Olemme tehneet rakennusten digitalisoinnin rakennuspalikoita. Uskon, että infrastruktuurin rakentamisen ja pankkitilien avaamisen jälkeen tätä kasvuvaihetta on vauhditettava erittäin suuressa määrin luotolla”, hän sanoi.

Erikseen Small Industries Development Bank of India -pankin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Sivasubramanian Ramann pyysi mikrorahoituslaitosten apua mikro-, pienten ja keskisuurten yritysten lainanottajien sisällyttämiseksi Udyam-apuportaaliin.

”Viimeisen neljän kuukauden aikana olemme saaneet portaaliin miljoona uutta MSME:tä. Toivomme niin yli 1 miljoonan tästä maaliskuuhun. Pyydän teitä kaikkia saamaan tiiminne toimimaan. Tietojen työntäminen portaaliin on melko helppoa”, Ramann sanoi.

Lisäksi hän sanoi, että luoton lisääminen yhtenäistetyssä maksurajapinnassa (UPI) auttaa mikrorahoituslaitoksia kasvamaan edelleen.

Samankaltaiset artikkelit