RBI käynnistää julkisen teknologian alustan pilotin 17. elokuuta

rbi, banking

Intian keskuspankki (RBI) ilmoitti maanantaina käynnistävänsä pilottiprojektin julkisella teknologia-alustalla, jonka tarkoituksena on helpottaa luotonantoa tarvittavan digitaalisen tiedon saumattoman virran kautta lainanantajille.

Tekninen alusta, jota RBI:n kokonaan omistama tytäryhtiö Reserve Bank Innovation Hub rakentaa, alkaa tiedotteen mukaan 17. elokuuta.

Päästä päähän -digitaalialustalla on avoin arkkitehtuuri, avoimet sovellusohjelmointirajapinnat ja standardit, joihin kaikki finanssialan toimijat voivat liittyä ”plug and play” -mallissa. Alusta keskittyy tuotteisiin, kuten Kisan-luottokorttilainoihin enintään 160 000 ruplaa lainanottajaa kohti, meijerilainat, MSME-lainat ilman vakuuksia, henkilökohtaiset lainat ja asuntolainat.

Alusta mahdollistaa myös yhteyden palveluihin, kuten Aadhaar e-KYC, ja Madhya Pradeshin, Tamil Nadun, Karnatakan, Uttar Pradeshin ja Maharashtran osavaltiohallitusten maarekistereihin. Se jakaa myös satelliittidataa, suorittaa PAN-kortin validoinnin, translitteroinnin, Aadhaar-sähköisen allekirjoituksen ja tilien yhdistämisen mm.

”Alusta on tarkoitus ottaa käyttöön pilottiprojektina kalibroidusti niin tiedontarjoajien saatavuuden kuin käyttötapaustenkin osalta. Sen tulee tehostaa lainanantoprosessia kustannusten pienentämisen, nopeamman maksun ja skaalautuvuuden osalta”, RBI sanoi ja lisäsi, että pilotista saatujen oppien perusteella soveltamisalaa ja kattavuutta laajennetaan lisäämällä tuotteita ja tietoja. palveluntarjoajat ja lainanantajat..

Samankaltaiset artikkelit