Euro, punta, jeni kohtasi paineita; rupian volatiliteetti johtuu maailmanlaajuisista tekijöistä

INR

Rupia jatkoi kauppaa kapealla vaihteluvälillä ja volatiliteetti säilyi markkinaosapuolten pysyessä varovaisina ennen viikon lopulla julkistettua tärkeää RBI:n politiikkaa ja Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksiä. Odotusten mukaisesti RBI piti korkotasoa ennallaan ja säilytti myös elvyttävän kannan vetäytymisen ennallaan. Keskuspankki nosti 24. tilikauden inflaatioennustettaan 5,4 prosenttiin aiemmasta 5,1 prosentista. Toisaalta kasvuennuste pidettiin 6,5 %:ssa 24:lle tilikaudelle. RBI pyysi pankkeja syrjäyttämään suuremman osan lisätalletuksistaan ​​likviditeetin kiristämiseksi. Päätöksen mukaan pankkien on nyt säilytettävä 10 %:n CRR, ja tämä iski markkinoiden yleiseen tunnelmaan.

Kotimaisella rintamalla Intian inflaatio ja teollisuustuotanto ovat huomion kohteena, ja inflaation kiihtyminen voi painaa rupiaa. Myös kun kotimaan valuuttamarkkinat pysyvät suljettuina muutaman istunnon ajan ensi viikolla, odotamme, että volatiliteetti voi johtua enemmän globaaleista tekijöistä. Odotamme USDINR:n (Spot) käyvän kauppaa sivuttain ja noteeraavan Rs 82,60 ja Rs 83,20.

Globaalit valuutat

Dollariindeksi kävi melko vaihtelevasti 101,50 ja 102,50 välillä ja reaktion laukaisi Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksi. Tiedot osoittivat, että Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksi nousi heinäkuussa hitaammin 3,2 % verrattuna arvioon 3 %, ja näyttää siltä, ​​että koronnousun lisääntyminen alkaa rauhoittua lähitulevaisuudessa. Pienempi luku ei viittaa siihen, että inflaatiosota olisi ohi, sillä todennäköisyyskaavio viittaa siihen, että Fed voisi harkita koron nostoa seuraavassa kokouksessaan. Toisaalta työttömyyskorvauksia elokuun 5. päivänä päättyneellä viikolla oli 248 000 verrattuna ennusteeseen 230 000 työpaikkaa. Tällä viikolla Yhdysvalloista vähittäismyynti ja FOMC:n kokouspöytäkirjat ovat tärkeitä seurattavia, mikä todennäköisesti laukaisee volatiliteettia dollarissa. Odotettua paremmat tiedot voivat laajentaa dollarin nousua.

Euroa ja puntaa painotettiin viikon ensimmäisissä sessioissa, ja yleinen volatiliteetti molemmilla valuutoilla oli alhainen Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksin yläpuolella. Kummastakaan näistä talouksista ei annettu merkittäviä vihjeitä, ja tämä piti molempien ristien vauhdin alhaisena. Tällä viikolla Yhdistyneessä kuningaskunnassa tarkastellaan merkittävästi työllisyyttä ja inflaatiota. Viime kuussa Englannin keskuspankki nosti korkoja ja osoitti huolta korkeasta inflaatiosta, joten tämän viikon kuluttajahintaindeksitiedot rakentavat odotuksia BoE:n asenteesta korkojen suhteen. Odotamme sekä euron että punnan käyvän sivuttain, mutta hieman negatiivisesti.

Japanin jeniin kohdistui eniten paineita Yhdysvaltojen ja Japanin välisen jatkuvan korkoeron vuoksi. Tällä viikolla julkistetaan alustava bruttokansantuotteen luku, ja odotetaan, että luku saattaa laskea hieman ja heikentää turvavaluuttaa entisestään. Odotamme USDJPY:n käyvän kauppaa positiivisella harhalla ja noteeraavan välillä 143,50 ja 147,20.

Samankaltaiset artikkelit