Yksityiset luottosopimukset ovat luovia, lainanantajat ottavat mallia kehittyneissä maissa käytetyistä rakenteista – Pankki- ja rahoitusuutiset

private creditors, private lenders, credit firms, banking

Yksityisen luottotilan lainanantajat käyttävät luovia tapoja jäsentää tarjouksiaan ja maksuehtojaan.

Osa sopimusrakenteista on Intiassa suhteellisen uusia, vaikka niitä on käytetty laajasti kehittyneissä maissa, asiantuntijat sanoivat.

Esimerkiksi kun Vedanta Resources keräsi 1,25 miljardin dollarin velkaa viime vuoden joulukuussa, se arvopaperisti brändipalkkiot, jotka se saisi kolmen vuoden aikana lainanantajien kytkimeltä.

”Brändimaksun arvopaperistaminen on uusi käsite täällä”, sanoi konsulttiyrityksen ylin johtaja, joka ei halunnut tulla noteeratuksi.

Lisäksi jotkin samassa sopimuksessa mukana olleet lainanantajat improvisoivat maksuehtoja ja liittivät suurimman osan tuotoistaan ​​lunastuspalkkioihin data- ja tutkimustoimittajan REDD:n raportin mukaan.

Toisessa viime vuoden suuressa kaupassa Shapoorji Pallonji -yksikön Goswami Infratechin 1,7 miljardin dollarin joukkovelkakirjalaina oli nollakuponkivelkakirja, jonka lunastuspreemion tuotto oli 18,75 %.

Lainaa varten Shapoorji Pallonji asetti merkittävän vakuuden, mukaan lukien puolet osuudestaan ​​Tata Sonsista, kahdesta operatiivisesta satamasta ja enemmistömääräysvallasta rakennusyhtiö Afcons Infrastructuressa tiedotusvälineiden mukaan.

Asiantuntijat sanoivat, että Shapoorjin velkasopimus oli bullet-maksusopimus, ja tällaiset sopimukset ovat vain 10 % markkinoiden kaikista yksityisistä luottosopimuksista.

”Lainaajat ottavat ylimääräisiä riskejä ja ottavat siten bullet-maksuja. Tällaisia ​​liiketoimia on hyvin vähän”, sanoi tilintarkastusyhtiön ylin johtaja, joka ei halunnut tulla noteeratuksi. Shapoorji Pallonjille ja Vedantalle lähetetyt sähköpostit eivät saaneet vastausta.

Siinä ei vielä kaikki, kun kiinteistöyhtiö Damji Shamji keräsi 11 miljoonaa dollaria ASK Property Fundista, se teki sen nollakuponkilainalla, jonka lunastuspalkkio oli 81 prosenttia, REDD sanoi. Piramal Alternativesin sopimus Transaction Solutionsin kanssa antoi sille 16 %:n tuoton pakollisesti vaihdettavien debentuurien tai oman pääoman arvon kautta sen mukaan, kumpi on korkeampi. Goswami Infratechin joukkovelkakirjalaina sisälsi sekä step-up lausekkeet että suosituimmuuslausekkeen, joka nostaisi joukkovelkakirjalainan hinnoittelua vastaamaan minkä tahansa toisen konsernin yksikön liikkeeseen laskemien joukkovelkakirjojen uudelleenrahoitusta, REDD sanoi.

”Useimmat lainanantajat haluavat saada säännöllistä kuponkia lainaajilta, vain joissakin tapauksissa he haluavat omaa pääomaa tai palkkioita lopussa”, aiemmin lainattu johtaja sanoi. Lunastuspalkkioita veloitetaan, kun lainanantajat lyövät vetoa yrityksestä uskoen, että liiketoiminnalla on lopulta arvoa, hän sanoi.

Intian yksityisten luottomarkkinoiden kehittyessä ammattitaitoiset sijoittajat tuovat maahan uusia rakenteita, sanoi Bharat Gupta, EY Intian velka- ja erityistilannekumppani.

”Joista osa on saattanut olla laajalti käytössä kehittyneillä markkinoilla. Tulovirtojen arvopaperistaminen, bullet-maksut ja lunastuspalkkiot ovat valikoituja esimerkkejä tällaisista innovaatioista Intiassa”, Gupta sanoi.

Tällä hetkellä tällaiset rakenteet muodostavat pienen osan yksityisten luottojen kokonaismarkkinoista, mutta niiden pitäisi kasvaa jatkossa, kun lainanottajat vaativat enemmän räätälöintiä kilpailluilta luottomarkkinoilta, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit