EVM:t ovat lisänneet vaaliprosessin läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta: PM Modi P20-huippukokouksessa – Intia-uutiset

Narendra Modi

Pääministeri Narendra Modi sanoi perjantaina, että lähes 100 miljoonalla intialaisella on äänioikeus ensi vuoden Lok Sabhan vaaleissa ja ylisti sähköisten äänestyskoneiden (EVM) roolia Intian vaalijärjestelmän läpinäkyvyyden ja tehokkuuden lisäämisessä.

Puhuessaan yhdeksännen G20-maiden parlamentaarisen puheenjohtajien huippukokouksen (P20) avajaisistunnossa New Delhissä hän kutsui edustajat vierailemaan Intiaan ensi vuonna jälleen todistamaan ”demokratian juhlaa”.

Pääministeri korosti kansalaisten luottamusta Intian parlamentaarisiin käytäntöihin ja totesi vuoden 2019 eduskuntavaalien runsaan 67 prosentin äänestysprosentin. Hän korosti maan vaaliprosessin nykyaikaistamista, sillä EVM:t ovat olleet käytössä viimeiset 25 vuotta. PM Modin mukaan EVM:t ovat ottaneet käyttöön läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta, mikä mahdollistaa vaalien tulosten määrittämisen muutamassa tunnissa äänten alkamisesta.

EVM on tuonut läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta vaaliprosessiin, hän sanoi ja lisäsi, että nyt vaalitulokset ovat tiedossa muutaman tunnin kuluessa äänten alkamisesta.

Varsinkin useat oppositiopuolueet, mukaan lukien kongressi, ovat kuitenkin ilmaisseet huolensa EVM:n uskottavuudesta. Jotkut, kuten Bahujan Samaj -puolue (BSP), ovat kannattaneet paluuta perinteiseen äänestysjärjestelmään. Vastauksena vaalilautakunta on puolustanut EVM:iä vedoten suotuisiin oikeuden päätöksiin, kun taas hallitus on väittänyt, ettei vaalijärjestelmään palaaminen ole vaihtoehto.

Pääministeri Modi muistutti viime Lok Sabhan vaalien valtavasta mittakaavasta, jossa Bharatiya Janata -puolue saavutti voiton toisena peräkkäisenä vaalikautena, ja huomautti, että kyseessä oli maailman laajin vaaliharjoitus, jossa rekisteröityjen äänestäjien määrä ylitti koko Euroopan väestön.

Vuoden 2019 vaaleissa oli myös ennätysmäärä naisia, pääministeri Modi kertoi edustajille.

Pääministeri korosti poliittisen osallistumisen laajenemista ja pani merkille yli 600 poliittisen puolueen osallistumisen viime parlamenttivaaleissa ja miljoonan (10 miljoonan) hallituksen työntekijän osallistuessa vaaliprosessiin, jota varten ollaan perustamassa 10 000 000 äänestyspaikkaa.

Tapahtumaan osallistuu G20-maiden parlamenttien puhemiehiä ja kutsumaita. Panafrikkalainen parlamentti osallistuu P20-huippukokoukseen ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Afrikan unionista tuli G20-maiden jäsen New Delhin G20-johtajien huippukokouksessa viime kuussa.

Tämän P20-huippukokouksen temaattisissa istunnoissa keskitytään neljään aiheeseen, jotka koskevat ihmisten elämän muutosta julkisten digitaalisten alustojen kautta, naisten johtamaa kehitystä, kestävän kehityksen tavoitteiden nopeuttamista ja kestävää energiamuutosta.

(PTI-tuloilla)

Samankaltaiset artikkelit