Juhlakausi kukoistaa inflaatiosta huolimatta; Intiaanit suosivat paikallisia markkinoita ja ostoskeskuksia

The week of Dussehra saw a 27% WoW uplift in searches and a 28% WoW uplift in clicks

Kiihtyvästä inflaatiosta huolimatta tulevalla juhlakaudella on luvassa voimakasta ostostoimintaa. Ihmiset ovat valmiita avaamaan lompakkoaan laajemmin tänä vuonna kuin edellisenä vuonna, ja huomattava trendi on tehdä ostoksia paikallisilla markkinoilla, ostoskeskuksissa ja offline-myymälöissä.

Välitys- ja pankkiyhtiö UBS:n tutkimusraportti paljastaa, että merkittävä 70 prosenttia intialaisista aikoo lisätä juhlakauden kulutustaan ​​edelliseen vuoteen verrattuna. Sitä vastoin 18 prosenttia vastaajista aikoo pitää kulutustasonsa edellisen juhlakauden tasolla.

Kuitenkin vain 11 prosenttia kyselyyn vastanneista odottaa vähentävänsä kulutustaan ​​tällä kertaa. Syynä mainittiin inflaation hellittämätön noususuunta. Elinkustannukset ja muut kulut ovat nousseet jyrkästi, mutta tulotasot ovat pysyneet ennallaan.

Tutkimustulokset valaisevat myös kuluttajien mieltymyksiä juhlakauteen. Huomattava osa vastaajista ilmaisee aikovansa investoida älypuhelimiin, kaksipyöräisiin autoihin, autoihin ja etusijalle ilmastointilaitteiden, televisioiden, jääkaappien ja kannettavien tietokoneiden hankintaan.

Perinteisesti juhlakausi on todistamassa elektroniikkatuotteiden lisääntynyttä kysyntää, mutta tänä vuonna kuluttajasuunnitelmissa on ilmeistä muutosta, kun kiinnostus omaisuutta, kuten kultaa ja muita sijoituksia kohtaan on kasvanut.

Tutkimuksen mukaan digitaalisten maksujen suosio on vähentynyt, kun luottamus käteismaksuihin on kääntynyt nousuun verrattuna aikaisempiin trendeihin. UBS:n mukaan taipumus digitaaliseen maksamiseen on pudonnut 71 prosentista 58 prosenttiin, kun taas käteismaksut ovat nousseet 27 prosentista 35 prosenttiin.

Nexus Mallin toimitusjohtaja Jayan Nayak korosti äskettäisessä kauppakeskusten konklaavissa, että perinteiset ostoskohteet, kuten ostoskeskukset ja paikalliset markkinat, houkuttelevat edelleen kävijöitä. Myös verkkokaupan kehitys jatkuu vahvana. Pienemmissä kaupungeissa ostoskeskukset ja markkinat menestyvät edelleen kuten ennenkin. Digitaalisten maksujen suosion nousun tason 1, 2 ja 3 kaupungeissa odotetaan vahvistavan tätä suuntausta entisestään. Tänä vuonna vaikutus ostoskeskuksiin ja markkinoihin voi kuitenkin olla hieman vaimeaa.

Inflaatio on vaikuttanut budjettiin, mikä on johtanut 6 prosentin menojen kasvuun. Korkea inflaatio on aiheuttanut huolta kuluttamiseen halukkaiden keskuudessa. Noin 60 prosenttia kyselyyn vastanneista ilmoitti joutuneensa käyttämään 6 prosenttia enemmän ostoihinsa viimeisen 1-2 vuoden aikana. Tällä hetkellä inflaatio on 6,8 prosenttia.

Tutkimus paljastaa myös, että 50 prosenttia vastaajista on ostanut kultaa viimeisten kolmen kuukauden aikana, mikä johtuu todennäköisesti juhlakaudesta ja tulevista häistä. Kullan lisäksi huomattava 52 prosenttia ilmaisee aikomuksensa sijoittaa kiinteistöihin seuraavan kahden vuoden aikana, ja budjetit putoavat alle 50 000 rupiaa.

Intialaisen kuluttajan taipumus henkilökohtaiseen ostokokemukseen on edelleen vahva, ja pyrkimys paikallisiin markkinoihin ja ostoskeskuksiin muistuttavaan yhden luukun kohteeseen on ilmeinen tämän päivän uusien asiakkaiden keskuudessa. Paluu ostoksista ei rajoitu vain tavaroiden hankkimiseen, vaan se on rikastunut täydellisellä kokemuksella ja tyytyväisyydellä riippumatta siitä, onko se paikallisella torilla tai ostoskeskuksessa, kuten Phoenix Mallin presidentti Rajendra Kalkar selittää.

Samankaltaiset artikkelit