Need for X Factor: Premium-asumisen kysyntä jatkuu vuonna 2024

Need for X Factor: Premium living will continue to be in demand in 2024

Merkittävän vuoden 2023 jälkimainingeissa Intian kiinteistöala on valmis uudelle vaurauden vuodelle vuonna 2024. Vahvan talouskehityksen vauhdittamana edellisenä vuonna saadun vauhdin odotetaan käynnistävän uuden kasvun ja dynaamisuuden aikakauden. Ja kuluttajat haluavat, että heidän asuintilansa lisätään X-tekijää. Olipa se esteettisesti, teknologisesti tai laitoskohtaisesti tai kaikki yhdessä.

Vielä muutama vuosi sitten se, mitä ennen pidettiin idealistisina varakkaan elämän vaatimuksina, olivat nyt olennaisia ​​​​komponentteja normaalin elämäntavan määrittelyssä. Intian kiinteistömaailma koki poikkeuksellisen nopean nousun, ja asuin- ja kaupalliset segmentit ovat kokeneet ennennäkemättömän kehityksen kuluneen vuoden aikana. Erityisen huomionarvoista oli premium-luokan ja yleisen ylellisen asumisen kasvava kysyntä erityisesti suurkaupunki- tai Tier-1-kaupungeissa.

Delhi-NCR-alue nousi edelläkävijäksi tässä nousussa, ja huippuluokan asuntojen myynti kasvoi huikealla 216 %. Tämä nousu johtuu parantuneista talousindikaattoreista ja ulkomailla asuvien intiaanien (NRI) investoinneista. Strategisten laajentumisten Tier-2- ja Tier-3-kaupunkeihin avautuessa alan sopeutumiskyky paistoi läpi, mitä leimaa 1 461 hehtaarin hankinta asuinrakentamista varten.

Kun Intian kiinteistöala lähtee matkalle vuoteen 2024, kasvun ja vaurauden jatkuminen on valmiina. Euromonitor Internationalin mukaan Intian premium-asuntomarkkinoiden odotetaan nousevan 82 186 miljardiin rupiaan vuoteen 2027 mennessä, mikä on huomattava kasvu vuoden 2022 53 561 miljoonasta rupiasta. Eri virastojen raportit korostavat kasvupotentiaalia, mikä viittaa siihen, että Intian premium-kiinteistömarkkinat voisivat laajentua 3,5 kertaa nykyinen koko vuoteen 2030 mennessä, mikä tarkoittaa asteittaista kasvua tulevina vuosina.

Premium-segmentti nousi keskeiseen asemaan vuonna 2023, mikä heijastaa tilavien asuntojen ja elämäntapojen vaativaisuutta. Viihtyisän asumisen alan huippuluokan liiketoimien odotetaan jatkuvan, mikä heijastelee tilavien ja upeiden asuntojen jatkuvaa kysyntää. Varakkaat intiaanit osoittavat huomattavaa menettämisen pelkoa (FOMO), kun he haluavat hankkia halutuimmat vaihtoehdot ennen kuin muut tekevät. Ostajien muuttuviin mieltymyksiin sopeutuneilla kehittäjillä on hyvät mahdollisuudet hyödyntää Intian houkuttelevuutta maailmanlaajuisena sijoituskohteena.

Ensi vuodelle yksi keskeisistä ennusteista on kehittäjien kartoittaminen hyödyntämättömiin kasvualueisiin, dynaamisuuden tuominen kiinteistömaailmaan ja uusien sijoitusmahdollisuuksien paljastaminen. Pääkaupunkiseudun kaupunkeja, mukaan lukien Gurugramia, suositellaan avainsijoittajien hotspotiksi vuodelle 2024, erityisesti premium-asuntosektorilla. Useat trendit saivat vauhtia kuluneen vuoden aikana ja loivat pohjan jännittävälle ja muuttavalle vuodelle 2024. Näihin trendeihin kuuluu muun muassa virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden lisääntyvä näkyvyys kiinteistömarkkinoinnissa.

Vaikka virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden käyttö ei ole uutta, sen tärkeyden odotetaan kärjistyvän vuonna 2024. Teknologian kehittyessä mahdolliset ostajat ja sijoittajat luottavat yhä enemmän mukaansatempaaviin kokemuksiin virtuaalisesti kiertääkseen kiinteistöjä mukavasti kotoaan käsin. Käytännöistä, kuten virtuaalinen lavastus, 3D-kiinteistöjen esittelyt ja lisätyn todellisuuden tehostettujen kiinteistöjen esikatselut, odotetaan tulevan standardiksi, mikä tarjoaa kiinnostavamman ja interaktiivisemman tavan esitellä luksuskiinteistöjä. Samanaikaisesti kasvava tietoisuus ympäristön kestävyydestä saa kiinteistökehittäjät integroimaan ympäristöystävällisiä ominaisuuksia hankkeisiinsa. Nämä trendit heijastavat asumisen premium-segmentin kasvavia ulottuvuuksia.

Edistyessämme vuoden 2023 vauhdin odotetaan jatkuvan vuonna 2024 vahvan talouskehityksen vetämänä. Luksussegmentti on keskeisellä sijalla tilavien asuntojen ja elämäntapojen suosiessa. Kiinteistö- ja luksusmarkkinoinnin maisema on muutoksen partaalla, ja ammattilaiset, jotka omaksuvat nämä trendit ja mukautuvat niihin, löytävät itsensä hyvästä asemasta menestyäkseen nopeasti kehittyvillä markkinoilla.

Samankaltaiset artikkelit